Yozgat’ta 90 bin öğrenci karne aldı

Yozgat’ta 90 bin öğrenci karnesini alarak tatile girdi. Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Saim...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta 90 bin öğrenci karne aldı

Yozgat’ta 90 bin öğrenci karnesini alarak tatile girdi. Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, törende yaptığı konuşmada bir öğretim yılının daha sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyledi. Kuş, "Bu süreçte eğitimimizi aksatacak, öğrencilerimizi olumsuz etkileyecek bir olay yaşanmaması hepimizin ortak sevincidir. Bu itibarla öğrencilerimizden emeğini ve sevgisini esirgemeyen başta öğretmenlerimiz olmak üzere okul yöneticilerimize ve bize her zaman destek olan velilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Velilere de seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Kuş, "Çocuklarımız yorucu ve bir o kadar da eğlenceli geçen eğitim yılının ardından uzun bir yaz tatili geçirecekler. Çocuklarımızın başarılı olmasında en az onlar kadar sizlerde emek verip yoruldunuz. Şimdi birlikte dinlenip, yeni öğretim yılının planlarını yapacaksınız. Onlara bu uzun yaz tatili boyunca sürekli ders çalışması yönünde baskı yapmayınız. Daha fazla etkinlik faaliyetlere yönelmesine yardımcı olun. Gelişim dönemi özelliklerini de göz önünde bulundurarak yaşma uygun etkinlikler yapmasına yardımcı olun." dedi.

Öğrencilere tatil dönemi için tavsiyelerde bulunan Saim Kuş, şunları söyledi: "Uzun bir yaz tatiline çıkacaksınız. Yaz tatili demek yoğun olarak ders çalışmak, tekrar yapmak ve kitap okumak anlamına gelmez. Uzun ve yorucu geçen yılın yorgunluğunun atılması, bedenin ve zihnin dinlenmesi ve rahatlaması da gerekir. Tatilinizi kendinize uygun şekilde planlayın. Hazırladığınız tatil planına zevk alacağınız bir takım aktiviteleri de eklemek önemlidir. Arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapabilirsiniz. Zamanınız çok olacağı için yakınlarınız daha fazla ziyaret edebilirsiniz. Hobilerinize vakit ayırıp eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Yaptığınız plan dahilinde yaz tatili boyunca çeşitli kitaplar okuyabilirsiniz. Hangi saatte ne kadar süre ve hangi kitabı okuyacağınıza siz karar verin ama mutlaka okuyun. Her kitap sizi farklı dünyalar ve farklı kişilerle tanıştırmakla kalmayıp, hayata ve insanlara karşı olumlu bir bakış açısı geliştirmenize, bilgi ve kelime dağarcığınızın zenginleşmesine yardımcı olacaktır. Anne babanızla tarihi ve turistik yerleri ziyaret edebilir o yerler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bir müzik aleti çalmayı öğrenebilirsiniz. Bunun için kurslar ya da çevrenizdeki kişilerden yardım alabilirsiniz."

Vali Yardımcısı Kemal Şahin’de Yozgat’ta Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi’ni (EKAP) başlattıklarını belirterek, EKAP kapsamında il geneleninde bir çok etkinlik düzenlenip, projelerin hazırlandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere karneleri ve çeşitli hediyeler verildi.

CİHAN

Yorumlar