Yozgat'ta 27 engelli vatandaş askerlik sevinci yaşadı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan 27 engelli, düzenlenen törenle yemin edip terhis belgelerini aldı. Bıyıklı bir askere terhis belgesini veren İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya,...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat'ta 27 engelli vatandaş askerlik sevinci yaşadı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan 27 engelli, düzenlenen törenle yemin edip terhis belgelerini aldı. Bıyıklı bir askere terhis belgesini veren İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, engelli vatandaş ile sohbet ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ilk defa bıyıklı bir askerin terhis bellgesi aldığını söylemesi davetlileri güldürdü. Albay Yalçınkaya, ”Kardeşimiz bıyığına çok değer veriyor ve kesilmesini istemedi, biz de böyle kabul ettik.” dedi.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlen yemin törenine İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan, askeri personel, engelli yakınları katıldı. Engelliler, törende saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Türk bayrağına ellerini koyarak yemin etti.

Daha sonra engelli askerler adına konuşan Uğur Keskin, Türk milletinin gözbebeği kahraman ordusunun mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Keskin, "Biz engelli olduğumuz için askerlik anısı anlatanları hep dinledik ama artık bizim de anlatacak anılarımız olduğu için çok sevinçliyiz. Bizlere bu fırsatı sağlayan tüm silahlı kuvvetleri mensuplarına şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya ise askerliğin sağlıklı her Türk erkeği için zorunlu olduğunu vurguladı. Albay Yalçınkaya, "Askerlik Türk ulusu için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askerlik hizmetini yapamayıp, askerlik özlemi çeken engelli vatandaşlarımıza bir gün süreli temsili askerlik yaptırma faaliyeti 2002 yılından itibaren Engelliler Haftası'nda icra edilmektedir. Bugün 27 kardeşimiz bu hizmeti yerine getirmek için aramızdadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşkuyla asker üniformaları giymiş kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, engelli askerlerin terhis belgeleri verildi ve tören geçişi yapıldı. Program, askeri gazinoda engelli vatandaşlara ve ailelerine yapılan ikramla sona erdi.

CİHAN

Yorumlar