Yozgat’ın kilim motifleri Hami-Yet annelerinin eliyle hayat buluyor

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’de örnek proje olarak gösterilen Hami-Yet projesi kapsamında Hami- Yet anneleri, Yozgat’ın unutulmaya yüz tutmuş kilim motiflerini açılan Kilim Dokumacılığı kursunda...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ın kilim motifleri Hami-Yet annelerinin eliyle hayat buluyor

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’de örnek proje olarak gösterilen Hami-Yet projesi kapsamında Hami- Yet anneleri, Yozgat’ın unutulmaya yüz tutmuş kilim motiflerini açılan Kilim Dokumacılığı kursunda yeniden canlandırmaya başladı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, Hami-Yet annelerine yönelik açılan "Kilim Dokumacılığı" kursunu ziyaret etti.

Hami-Yet Projesi kapsamında Milli Eğitim ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Kilim Dokumacılığı kursunu ziyaret eden Vali Yazıcı, incelemelerde bulunup kurs hakkında bilgi aldı.

"YOZGAT’IN NADİDE KİLİM MOTİFLERİ VAR"

Açılan kursun Hami-Yet projesinin etkinliklerinden sadece bir tanesi olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Yaklaşık 2.5 ay sürecek bu kursumuza 10 Hami-Yet annemiz devam ediyor. Haftada 40 saat ders gören annelerimiz kurs bitiminde kilim dokumacılığı konusunda sertifikalarını alacak. Bu belgeyi aldıktan sonra da bu alanda kendilerini geliştirebilecekler. İŞKUR’un meslek edindirme kursları kapsamında yürütülen bu çalışmada anneler kurs süresince cüzi de olsa bir gelir elde ederken aynı zamanda da Yozgat’ın nadide kilim motiflerini canlandırıyorlar." dedi.

Kurs öğreticisi Sümeyye Şahinbay’dan bilgi alan Vali Yazıcı, Hami-Yet annelerine başarılar diledi. Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İŞKUR Müdür Vekili Nevzat Atak, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz ve kurum müdürlerinin katıldığı ziyarette Vali Yazıcı, Hami-Yet projesi kapsamında ekonomik, sosyal ve kültürel alanda çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar