Yozgat'a yıldırım düştü: 1 ölü, 3 yaralı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde etkili şiddetli yağış sonrasında iki farklı noktaya yıldırım düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybedetti, biri ağır 3 kişi de yaralandı. Yıldırım, ilk olarak Sorgun’a bağlı Mansuroğlu Çiftliği köyüne...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat'a yıldırım düştü: 1 ölü, 3 yaralı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde etkili şiddetli yağış sonrasında iki farklı noktaya yıldırım düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybedetti, biri ağır 3 kişi de yaralandı. Yıldırım, ilk olarak Sorgun’a bağlı Mansuroğlu Çiftliği köyüne düştü. 70 yaşındaki Satılmış Kırca, hayvanlarını otlattığı sırada yıldırım düşmesi sonrasında olay yerinde hayatını kaybetti. Satılmış Kırca daha sonra yakınları tarafından 112 Acil Ambulansı tarafından Sorgun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Diğer yıldırım düşmesi ise Sorgun’a bağlı Yeniyer kasabası Karakız Mahallesi'nde meydana geldi. Aynı aileden Dilek Gedik (33), Hacer Gedik(32) ve Fadime Gedik(43) isimli üç kadın halı yıkadıkları sırada üzerlerine yıldırım düştü. Olayı gören köylüler durumu 112 Acil Ambulansı'na bildirdi. Ambulansla Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan üç kadından durumu ağır olan 43 yaşındaki Fadime Gedik, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Sivas’a sevk edildi.

Olayı öğrenen İlçe Kaymakamı Leven Kılıç, Sorgun Devlet Hastanesi'ne gelerek bilgi aldı. Kaymakam Kılıç, yaptığı açıklamada Mahsuroğul Çiftliği ve Yeniyer Beldesi Karakız Mahallesi'ne yıldırım düşmesi olayı gerçekleştiğini belirterek, "Karakız Mahallesi'nde üç bayan halı yıkadıkları sırada düşen yıldırım sonucunda yaralandı. Bayanlardan Fadime Gedik’in durumu ağır olduğu için Sivas’a sevk edildi. Diğer olay da ise 70 yaşındaki Satılmış Kırca hayatını kaybetti." dedi.

CİHAN

Yorumlar