Yozgat TKDK'dan 72 milyon130 TL proje desteği aldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü 12’inci proje çağrı döneminde 72 milyon 130 bin TL yatırım değeri bulunan 61 proje teslim aldı. İlde kısa bir süre önce göreve başlayan TKDK Yozgat İl...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat TKDK'dan 72 milyon130 TL proje desteği aldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü 12’inci proje çağrı döneminde 72 milyon 130 bin TL yatırım değeri bulunan 61 proje teslim aldı.

İlde kısa bir süre önce göreve başlayan TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, Yozgat’ta görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Türker, 12. Proje Çağrı Döneminde 72 milyon 130 bin TL yatırım değeri bulunan 61 proje teslim aldıklarını söyledi. Türker, "12. Proje Çağrı Döneminde 29 adet Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ile Arıcılık Projesi, 16 adet Süt Üretimi, 15 adet Et Üretimi ve 1 adet de Kırsal Turizm olmak üzere toplam 61 adet proje teslim alındı. Anılan projelerin bir kısmı incelendikten sonra Ankara merkeze gönderildi. Projelerimizin yatırım değeri 72 milyon 130 bin TL tutarken, bunun yaklaşık yüzde 60’ı hibe olarak verilmektedir." dedi.

Yozgat’ın tarım ve hayvancılık açısından oldukça önemli bir il olduğunu vurgulayan Türker, "TKDK’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için büyük katkı sağlamaktadır. Çiftçilerimiz hazırladıkları projelerle daha modern tesislere, daha modern alet ve ekipmanlara sahip olmaktadır. Biz vatandaşlarımızdan daha fazla proje üretmelerini daha fazla yatırım yapmalarını istiyoruz. Bunun için de inşallah önümüzdeki günlerde toplantılar yaparak, çiftçilerimizi ziyaret ederek bilgilendireceğiz. Amacımız ilimize en iyi hizmeti vermek, daha fazla projeler üreterek, AB desteklerinden daha fazla yararlanmaktır." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar