Yozgat Spor Vadisi ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor

Yozgat Valiliği ve Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yozgat Spor Vadisi’nde ağaçlandırma töreni gerçekleştirildi.Program öncesi Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren madenciler için Kur’an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat Spor Vadisi ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor

Yozgat Valiliği ve Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yozgat Spor Vadisi’nde ağaçlandırma töreni gerçekleştirildi.

Program öncesi Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren madenciler için Kur’an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından dua edildi. Vali Abdulkadir Yazıcı, burada yaptığı konuşmada insanların hayalleri ile yaşadığını büyük projelerin hayallerle ortaya çıktığını söyledi.

Spor Vadisi alanındaki belediye ve hazine arazilerini birleştirerek büyük bir alan elde edildiğini vurgulayan Yazıcı, "Türkiye’de bu çapta büyüklükte bir projeyi, Yozgat’ta valilik ve belediye ile ortaklaşa yürütüyoruz. Bu alan Yozgat için gizli bir hazine. İnşallah bu hazine ortaya çıkacak. Biz Yozgat’ı öncelikle yurt içindeki ve yurt dışındaki Yozgatlılar’ın daha sonra da diğer insanların geldiği zaman kalmak isteyeceği, yaşamak isteyeceği, her türlü sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği bir alan oluşturmak istiyoruz." dedi.

Spor Vadisi Projesi’nin üçüncü etabı olan ağaçlandırma çalışmalarının Yozgat Özel İdaresi bütçesinden para çıkmadan Orman Genel Müdürlüğü tarafından finanse edildiğini vurgulayan Yazıcı, "Bu alanda 93 bin 100 ağacın dikimi tamamlanmış olacak. Buradaki ağaçlarımızı damlama sulama yöntemiyle büyüteceğiz. 2 yıl sonra burada çocuklarımızın kızak kayacakları bir alan olacak. Onları tepelere bir bant ile taşıyacağız. İçerisinde kafeterya ve lokantası bulunan büyük bir sosyal tesis de inşa edeceğiz. Bu alanda macera parkımız olacak. Bungala evleri ve sosyal tesisler olacak. Eğitim amaçlı burada kamp yapılabilecek. Göletimizde kayık üniteleri olacak. Işıklandırmalar ile görsel güzellik katacağız. Göletin etrafında hem koşu yapılabilecek hem de kara tren gezecek. Bozok Tren İstasyonu’ndan kalkacak trenimiz, tünelden geçerek gölet etrafını turlayıp tekrar istasyona dönecek. Bütün bu eserlerin Yozgat’a hayırlı olmasını dilerken tüm emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkürler ediyorum."diye konuştu.

Yozgat’ın her şeyin iyisine ve güzeline layık olduğunu vurgulayan Yazıcı, "İnşallah, belediyemizin özellikle bulvar üzerinde yapacağı düzenlemeler, bizlerin resmi kurumlarla yapacağımız düzenlemelerle şehir içerisinde insanların sosyal hayata rahatça adapte olacağı sistemleri getireceğiz. Daha aydınlık, daha müreffeh caddelere kavuşacağız. Daha güzel ve geniş sosyal alanlar oluşturacağız." şeklinde konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise Yozgat’ın yaşanılan ve imrenilen bir şehir olmasını istediğini söyledi.

Arslan, "Yozgatımızı dışarıdan insanların gelip gezmek ve görmek istediği bir şehir olsun istiyorum. Sayın Valimizin bu yöndeki üstün gayretlerinden dolayı bir Yozgatlı olarak kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Yozgat’ı yaşanabilir, imrenilen bir şehir haline getirmek için el birliği ile çalışacağız. Spor Vadimiz de bu konuda büyük önem arz etmektedir. Tamamlandığında herkesin gıpta edeceği, iftiharla anlatacağımız, yüz akımız olacak bir mekân olacak." diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara da Spor Vadisi Ağaçlandırma çalışmalarının 2013 yılı ilkbaharında başladığını hatırlatarak, "Bugün dikeceğimiz son fidanlarla dikim çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Bakım çalışmaları devam edecektir. Bugün 50 mavi ladin, 100 huş, 100 sarıçam ağacının dikimini gerçekleştireceğiz. 1775 dekar alanda 12 farklı türde 92 bin 850 adet fidan bugüne kadar dikilmiştir. Bugün dikeceğimiz fidanlarla birlikte bu alana 93 bin 100 adet fidan dikilmiş olacak. Bu vadi dikilen fidanların büyümesiyle birlikte ikinci Yozgat Çamlığı olacak ve Yozgat halkına hizmet edecektir." dedi.

Etkinlikte Tarihi Yozgat Lisesi’nden söküm aracıyla sökülen bir çam ağacı Spor Vadisi’ne dikimi yapılırken Yozgat’taki okullarda okuyan ve Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği’ne bağlı çocuk evlerinde kalan öğrenciler fidanlarını toprakla buluşturdu. Öğrenciler, kendi adları ve soyadlarını yazdığı isimlikleri fidanlara bağladı. CİHAN

Yorumlar