Yozgat Spor Vadisi 1. Etap Tesisleri için imzalar atıldı

Yozgat’ın değişimine önemli katkılar sunacak Yozgat Spor Vadisi 1.Etap Tesisleri ihale işi imza töreni valilik toplantı salonunda Vali Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın katılımıyla gerçekleşti. Yozgat Valisi Abdulkadir...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat Spor Vadisi 1. Etap Tesisleri için imzalar atıldı

Yozgat’ın değişimine önemli katkılar sunacak Yozgat Spor Vadisi 1.Etap Tesisleri ihale işi imza töreni valilik toplantı salonunda Vali Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada iki yıldır üzerinde çalışılan Spor Vadisi’nin önemli bir dönüm noktasına gelindiğini belirterek 3 etaptan oluşacak vadinin 1. Etap çalışmalarının başlanacağını söyledi.

Spor vadisinin kentin sosyal hayatı hareketlendirmenin yanı sıra gerek yurt içinde gerek yurt dışından gelen Yozgatlılar’a da önemli katkılar sunacağını vurgulayan Yazıcı, “Hemşehrilerimizi Yozgat içerisinde daha fazla tutabilme, tatillerini burada geçirmelerini sağlamak istiyoruz. Ayrıca Yozgat içindeki gençlerimizin sosyal hayatlarını canlandırma noktasında da Spor vadisi önemli bir açığı kapatacak.” dedi.

Kentte sosyal alanların yetersiz olduğunu belirten Yazıcı, "Sosyal alanların yetersizliğinin tespiti ile bu yola çıktık. Nohutlu Göleti ve çevresinin değerlendirmek istedik. Bin 700 dönüm bir alanın boş durduğunu ve bunu da hemşehrilerimizin hizmetine sunmak istedik. Bunu için bir taraftan istimlaklara başladık. Bir taraftan da proje üzerinde çalışmaya başladık. Alacağımız kararın isabetli bir karar olması için çok ayrıntılı düşündük. Projenin yavaş ilerlemesi istimlak işlemlerinin devam etmesi nedeniyle oldu.”diye konuştu.

Son derece modern bir tesisin Yozgat’a kazandırılacağını vurgulayan Yazıcı “Bu etapta Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezi, Sporcu Fabrikası Binası, 400 metre Atletizm Pisti, 3 Adet Basketbol Voleybol Sahası, 3 adet Pota Sahası, 2 Adet Mini Futbol Sahası, 2 Adet Tenis Kortu, Uzun Atlama Sahası, Pinpon Sahası, Tırmanış Duvarı, Kay Kay Pisti, Gazebolar, Seyir Terası, Uçurtma Tepeleri 735 kişilk Açık Amfi Tiyatro, Fitness Alanı, Çocuk Oyun Alanları , Yürüyüş Yolları, Sosyal Alanlar yer alıyor. Bugün sözleşmesini imzalayacağımız ihalenin bedeli 8,5 milyon lira ancak il tipi gençlik merkezi de yine 5 milyondan fazla bir rakam oluşturuyor. Hepsini topladığımızda şu anda 25 milyon liralık bir yatarım bu sahaya yapılacak."dedi.

Spor vadisi çalışmalarına belediye ile başladıklarını hatırlatan Yazıcı, "Valilik ve İl Özel İdaresinin yapacağı çalışmalardan sonra asıl görev belediyenin olacak." dedi.

Vali Yazıcı, vadinin ikinci etabında ise Dağ Kızağı, Macera Parkı, Bungalov Evleri ve Bağlı Sosyal Tesis Binası, Gezi Treni ve Tünel, İskeleler ve kayık üniteleri, Bisiklet Evi ve Yolları, Kuş Gözlem ve Seyir Kuleleri, Hobi Bahçeleri, Gölet Düzenlemesi ve Piknik Alanları, Fitness Alanı, Çocuk Oyun Alanları , Yürüyüş Yolları, Köprülerin yer alacağını kaydetti.

Spor vadisinin 3. Etabında ise yaklaşık 100 bin adet ağaç dikileceğini söyleyen Vali Yazıcı, “Biz üçüncü etapta yapılması gerekenlerin çoğunu yaptık. 85 bin ağaç diktik. 15 bini boylu ve büyük fidanlar. Sulama sistemleri ihale edildi. Su depoları yapıldı. Biz baharla birlikte sıcaklar bastırır bastırmaz orada ki 15 bin tane 1,5-2 metre boyundaki ağaçları sulamaya başlayacağız.” ifadelerini kulandı.

Vali Yazıcı, Spor Vadisi’nin Yozgat’a kazandırılmasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, 3 etaptan oluşan vadinin 1. etabının ihalesinin yapıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Adnan Daldal ve yüklenici firma ile protokollere karşılıklı imzalar atıldı. Vali Yazıcı ve Belediye Başkanı Arslan, vadinin Yozgat’a hayırlı olmasını diledi.

CİHAN

Yorumlar