Yozgat protokolü ve gazeteciler, 10 kiliometrelik kanyonu 4,5 saatte yürüdü

Türkiye’nin turizm potansiyeli açısından oldukça önemli bir yere sahip Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde bulunan ve yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki Kazankaya Kanyonu'nu Yozgat protokolü ve gazeteciler yaklaşık 4,5 saat yürüdü. Yozgat'ın...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat protokolü ve gazeteciler, 10 kiliometrelik kanyonu 4,5 saatte yürüdü

Türkiye’nin turizm potansiyeli açısından oldukça önemli bir yere sahip Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde bulunan ve yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki Kazankaya Kanyonu'nu Yozgat protokolü ve gazeteciler yaklaşık 4,5 saat yürüdü.

Yozgat'ın tarihi ve doğal güzellikleri arasında yer alan ve ülke turizmine kazandırılması için Yozgat Valiliği tarafından proje hazırlanan Kazankaya Kanyonu’nda, il protokolü ve gazetecilerle doğa yürüyüşü düzenlendi. Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı İncesu köyünden başlayarak 10 kilometre uzunluğunda ve 4,5 saat süren kanyon yürüyüşü Yozgat’ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya köyünde sona erdi.

Görsel manzara eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ve ilde görev yapan ulusal ve yerel gazete çalışanları katıldı.

Rehber eşliğinde yapılan doğa yürüyüşü sırasında tarihi yapılar ile kanyon içerisindeki dilek kayası gibi farklı yerlerle ilgili bilgiler verildi. Sarp kayalakılar arasından, dik yamaçlardan ve ırmak üzerindeki ağaç merdiven üzerinden geçmekte zorlanan gazeteciler 10 Kilometrelik zorlu yürüyüşün 5 kilometresinde verilen çay molası ile dinlenme imkanı buldu. Gazeteciler arasında en yaşlı olan Seyfi Çelikka’yanın düşerim endişesi ile ırmağın üzeirndeki köprü vazifesi gören ağaç merdivenden yürümek yerine elleri ve dizleri ile geçmesi gruba katılanları güldürdü.

Vali Abdulkadir Yazıcı, kanyonun ülke turizmine kazandırılması için proje hazırlığı içerisinde olduklarını belirterek doğal güzelliğin herkes tarafından görülmesi için yapılacak çalışma öncesi kanyonu yerinde incelediklerini kaydetti. Yozgat'ın doğal bir güzelliği olan kanyonu, dağcılık ve doğa yürüyüşü için düzenlemeden önce uzmanların yanı sıra toplumun farklı kesimlerinin görüşlerine de başvurduklarını belirten Yazıcı, bu kapsamda Yozgat basını ile de doğa yürüyüşü düzenlediklerini vurguladı. Yazıcı, "Kazankaya Kanyonu’nda gerekli altyapı çalışmalarını yapmak istiyoruz. Ziyaretçilere doğal güzelliklerin yanında konaklamadan çocuk oyun parkına, piknik alanından spor alanlarına kadar çeşitli sosyal yaşam alanları sağlamak istiyoruz. İlin ve yörenin markalaşması yolunda yürütülen çalışmalara pozitif katkısı olacaktır. Proje sonucunda altyapı eksiklikleri giderilecek ve Kazankaya Kanyonu, dışarıdan ziyarete gelecek yerli ve yabancı turistler için alternatif bir turistik mekân olacaktır.” dedi.

CİHAN

Yorumlar