Yozgat Kahveciler Odası, üyelerine müstakil binada hizmet vermek istiyor

Yozgat Kahveciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyup Coşgun, üyelerine daha iyi hizmet vermek amacıyla, kendilerine ait müstakil binada hizmet vermek istediklerini söyledi. Coşgun, “Daha önceden Yozgat ESOB hizmet binasında bir dosyadan...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat Kahveciler Odası, üyelerine müstakil binada hizmet vermek istiyor

Yozgat Kahveciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyup Coşgun, üyelerine daha iyi hizmet vermek amacıyla, kendilerine ait müstakil binada hizmet vermek istediklerini söyledi. Coşgun, “Daha önceden Yozgat ESOB hizmet binasında bir dosyadan ibaret olan ve sadece kağıt üzerinde bulunan yönetim anlayışından çıkarak müstakil bir bina ve adreste üyelerimize ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye karar verdik.” dedi.

    Coşgun, yaptığı açıklamada, esnaf odalarının 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu'na göre kurulmuş, kamu kurumu niteliğinde tüzel kişiliğe sahip meslek kuruluşları olduğunu belirtti. Coşgun, “Esnaf ve sanatkarlar ile bunların yanlarında çalışanların mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve mesleki eğitimlerini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ile ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek disiplini ve ahlakını korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu itibarla Yozgat Kahveciler Esnaf Odası'nın icra organı olan yönetim kuruluna ve denetim kuruluna kanunla emredilmiş pek çok görev ve sorumluluk verilmiştir. Bu sebeple daha önceden ESOB hizmet binasında bir dosyadan ibaret olan meslek odamızı görev ve sorumluluklarının bilincinde olmayan sadece kağıt üzerinde bulunan yönetim anlayışından çıkararak odamıza ait yeni bir adrese taşıma kararı almış bulunuyoruz. Yine 5362 sayılı kanunun 57. maddesi gereğince sadece odamızın ve üyelerimizin resmi işlemlerini takip edeceği müstakil bir genel sekreterimizle yeni bir dönemi başlatacağız. Bu konuda yönetici olduğumuz kurumlarımızda bizlere verdiği kıymet ve anlayışı için desteğini esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan Birlik Başkanımız Latif Altın'a şahsım ve odamız adına teşekkür ediyor yeni görevinde başarılar diliyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar