Yozgat itfaiyesine temel ilk yardım kursu

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ‘temel ilk yardım’ kursu düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat itfaiyesine temel ilk yardım kursu

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ‘temel ilk yardım’ kursu düzenlendi. 16 saat sürecek olan kurs sonunda başarılı olan personele personele sertifikaları verilecek.
İlk Yardım Eğitim Merkezinde görevli İlk Yardım Eğitmeni Cemil Uyar, gözetiminde, İtfaiye hizmet binasında "Temel İlk Yardım" kursu düzenlendi. Belediye İtfaiye Müdürü Sinan Soyer, kursun itfaiye personeli açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Soyer, " Kursumuz da 13 ana konu işlenecek olup, 16 saat uygulamalı olarak ders verilecektir. Doğal afet, yangın, kaza ve boğulmalar gibi olaylar da, genellikle olay yerine giden ilk ekip İtfaiye teşkilatıdır. İtfaiye personelimiz olay yerine vardığında sağlık ekibi yok ise arama, kurtarma ve yangın söndürme görevinin yanında bir görevide kazazedelere ilk yardım yapmasıdır. Bu açıdan ilk yardım, mevcut yaralının durumunun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla sağlık görevlileri gelinceye kadar, tıbbi araç kullanmadan, mevcut araç gereç ile yapılan ilaçsız uygulamalardır."dedi.
Temel ilk yardım kursu sayesinde personelin olası olaylarda daha bilinçli müdehalede bulunmasına katkı sağlayacağını ifade eden Soyer, "İlk yardım konusunda müdahale şeklini en iyi şekilde yapabilmek, bilgi ve becerilerimizi artırmak, bilmediğimiz konularda bilgi edinmek açıısndan kursumuz oldukça önem arz etmektedir. Bu vesile ile kursun düzenlenmesine katkı sağlayan İl Sağlık Müdürlüğüne ve İlk Yardım Eğitim Merkezinde görevli ilk yardım eğitmeni Cemil Uyar’a teşekkür ediyorum."diye konuştu.
Soyer, 13 konudan oluşan ve 16 saat sürecek kur sonunda yapılacak sınavda 85 ve üzeri puan alan personele ‘temel ilk yardım’ kursu sertifikası verileceğini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar