Yozgat İŞKUR, işbaşı eğitimle 550 kişiyi istihdam etti

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Yozgat İl Müdürlüğü, işbaşı eğitimi ile ilde 550 kişiyi istihdam etti.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat İŞKUR, işbaşı eğitimle 550 kişiyi istihdam etti

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Yozgat İl Müdürlüğü, işbaşı eğitimi ile ilde 550 kişiyi istihdam etti.

Yozgat İŞKUR İl Müdür Vekili Nevzat Atak, yaptığı açıklamada devlet tarafından istihdamın artırılmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında işbaşı eğitimi ile yanında en az 2 işçi ile 10 işçi çalıştıran işverenlerin bir işçi daha istihdam ettikleri takdirde günlük 25 TL ve Genel Sağlık Sigortası’nın İŞKUR tarafından karşılandığını söyledi.

Yozgat’ta işbaşı eğitimi ile 550 kişinin istihdam edildiğini belirten Atak, "İşçi çalıştırma sayısı 10 kişide bir kişi olarak belirlenmiştir. En az 2 işçi çalıştıran bir esnafımız bir kişi daha istihdam sağlarsa onun maaş ve genel sağlık sigortası 6 ay süreyle İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. 11 ile 20 işçi çalıştıran işçi ise 2 kişi işbaşı eğitiminden istihdam edebilecek. Yani kurum her on kişide bir kişinin maaş ve genel sağlık sigortasını İŞKUR karşılamaktadır. İşveren 6 ay sonrası 2 ay da kendisi çalıştırırsa tekrar o işveren aynı haktan tekrar yararlanabilecektir. Bu uygulamadan yararlanmak isteyen esnaflarımızı kurumumuza bekliyoruz. Bizler bu konuda gerekli bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Amacımız devletimizin işletmelere sağladığı bu imkanlardan herkesin yararlanmasını sağlamaktır." dedi.

İŞKUR’un Yozgat’ta Toplum Yararına Programı'nda (TYP) 2 bin 300 kişinin istihdam edildiğini söyleyen Atak, "TYP kapsamında çalışan işçiler 6,5 ay ile 9 ay süreli kamu kurumları olan kaymakamlıklar, belediyeler ve milli eğitim müdürlüklerinde istihdam edilmektedir." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar