Yozgat hükümet konağı için imzalar atıldı

Yozgat Valiliği ile 14 kurumun bünyesinde yer alacağı hükümet konağı için imzalar atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat hükümet konağı için imzalar atıldı

Yozgat Valiliği ile 14 kurumun bünyesinde yer alacağı hükümet konağı için imzalar atıldı. Vali Abdulkadir Yazıcı, yeni hükümet konağı ile vatandaşın işlemlerini daha kısa sürede halletme imkanına sahip olacağını söyledi.

Vali Yazıcı, imza töreninde yaptığı konuşmada, Karatepe Mahallesi Karayolları 65. Şube Şefliği arazisine yapılacak hükümet konağının Yozgat’a hayırlı olmasını diledi. Yeni Hükümet Konağı’nın bitmesiyle kentte, saat kulesi etrafındaki yoğunluğun ortadan kalkacağını vurgulayan Yazıcı, “Bu yoğunluğun nedeni, valilik binamızın ve diğer kurumların bu bölgede olması. Hükümet konağının yeri çok isabetli bir yer. Trafiğe olumlu katkısı olacak. Vatandaşımıza verilen hizmete olumlu katkısı yansıyacak. Şehir Hastanesi ve Spor Vadisi ile birlikte de Yozgat merkezdeki yoğunluk kent geneline dağıtılmış olacak. İnsanlarımız birbirlerini daha rahat ortamlarda görecek ve aynı rahatlıkta da, otopark ve diğer sıkıntılar olmadan işlerini halledecekler.” dedi.

OSMANLI VE SELÇUKLU MİMARİSİ İZLERİ TAŞIYACAK

Yazıcı, yeni hükümet binasının yaklaşık 40 dönüm arazi üzerine yapılacağını ve toplamda 46 milyon 900 bin 869 TL'ye mal olacağını kaydetti. Yazıcı, binanın, yüklenici firma tarafından 2018 yılında tamamlanarak teslim edileceğıini kaydetti. Binanın Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle yapılacağını belirten Yazıcı, “39 bin 792 metrekare arazide, hizmet binamız 6 bin 271 metrekare alanı kaplıyor. Kalan açık alanlar ise yeşil alan olarak değerlendirilecek” diye konuştu.

Yazıcı, yeni hizmet binasında Yozgat Valiliği ve ilgili birimlerin yanı sıra, Defterdarlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), İl Nüfus Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği gibi kurumların yer alacağını kaydetti. Yazıcı, binanın sosyal ve kültürel programlara da ev sahipliği yapacağını belirterek “Binada 277 araçlık açık, 62 araçlık kapalı ve 20 araçlık engelli olmak üzere toplam 359 araçlık otopark yer alacak. Bina çevresinde park yeri sıkıntısı yaşanmayacak. Ayrıca hizmet binasında 400 kişilik konferans salonu ve 265 kişilik de yemekhane yer alacak” şeklinde konuştu.

Bir çok resmi kurumun aynı çatı altında yer alacak olması nedeniyle vatandaşı da büyük ölçüde rahatlayacağını vurgulayan Yazıcı, vatandaşın iş ve işlemlerini aynı binada kısa süre içerisinde tamamlama imkanı bulacağını kaydetti. Yazıcı, engelli ve yaşlılar için de bina içerisinde asansörlerin yer alacağını kaydetti. Konuşma sonrası Vali Yazıcı ve Metro Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sahibi Mustafa Özaydın, yeni hükümet konağı sözleşmesini imzaladı.
CİHAN

Yorumlar