Yozgat Bozok Üniversitesi'nde 35 öğrenci öğle yemeğinden zehirlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde eğitim gören 35 öğrenci öğle yemeğinden zehirlendi. Öğrenciler, ambulanslarla Bozok Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Üniversitenin Erdoğan Akdağ Kampüsü'ndeki...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat Bozok Üniversitesi'nde 35 öğrenci öğle yemeğinden zehirlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde eğitim gören 35 öğrenci öğle yemeğinden zehirlendi. Öğrenciler, ambulanslarla Bozok Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Üniversitenin Erdoğan Akdağ Kampüsü'ndeki merkezi yemekhanede öğle yemeği yiyen öğrencilerin bir kısmında, yemek sonrası bulantı kusma şikayeti baş gösterdi. Durumun görevlilere bildirilmesi üzerine kampüse çağırılan ambulanslarla öğrenciler üniversite hastanesine gönderildi. Öğrenciler, yemekten zehirlendiklerini belirterek, "Yemekte; et ve mantar sote, çorba ile salata vardı. Mantar sote kokuyordu. Yemek sonrası bizlerde bulantı ve kusma oldu. O zaman yemekten zehirlendiğimizi anladık. Yemekhanede yaklaşık 500 kişi yemek yedi. Şuan buraya yaklaşık 35- 40 öğrenci arkadaşımız getirildi. Ondan olduğunu tahmin ediyoruz. Şuan serum takıldı, tedavimiz devam ediyor." dedi.

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan da hastanede yatan öğrencileri ziyaret ederek, durumları hakkında bilgiler aldı. Dr. Karaarslan, “Şuanda bir yedikleri gıdalardan dolayı olduğu şüphesi var. Ama daha netlik kazanmadı. Müracaat edenlerin genel sağlık durumları iyi. Müşahade altındalar.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar