Yozgat Bozok Üniversitesi içilebilir cam yüzey temizleyici üretti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekno-Girişim Sermayesi desteği ile Yozgat'ta kurulan Ar-Ge Laboratuvarı'nda içilebilir cam yüzey temizleyici üretildi.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat Bozok Üniversitesi içilebilir cam yüzey temizleyici üretti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekno-Girişim Sermayesi desteği ile Yozgat'ta kurulan Ar-Ge Laboratuvarı'nda içilebilir cam yüzey temizleyici üretildi. Dünyanın ilk içilebilir doğal tablet cam yüzey temizleyici ile günlük hayatta kullanılan temizleyici maddeler artık zararsız.

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi, Rektör Danışmanı ve Bozok Teknopark A.Ş Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer ve ekibi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekno-Girişim Sermayesi desteği ile Yozgat'ta kurulan Ar-Ge Laboratuvarı'nda içilebilir cam yüzey temizleyici üretti.

Tablet cam yüzey temizleyicinin bitkisel ve doğal bir üründen üretilmesi nedeniyle kullanım esnasında vücuda alınması veya yanlışlıkla çocuklar tarafından içilmesi durumunda dahi herhangi bir sağlık problemine neden olmuyor. Türk Patent Enstitüsü’ne patent başvurusu yapılan ve tescil işlemleri devam eden temizleyici ürün, aynı zamanda temizlikte yüksek performans sağlıyor.

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, amaçlarının evlerde kullanılan kimyasal maddeleri azaltmak ve evde yaşanabilecek olası kimyasal kazaları minimuma indirmek olduğunu söyledi. Bu kapsamda bir çalışma başlattıklarını belirten Hazer, geliştirilen formülizasyonla dünyanın ilk tablet temizleyici ve içilebilir yüzey temizleyici ürününü ortaya çıkarttıklarını ifade etti. Tablet temizleyicinin bitkisel ve doğal bir üründen yapıldığını vurgulayan Hazer, “Yanlışlıkla içilmesi durumunda dahi herhangi bir yan etkisi ve sakıncası bulunmuyor. Bu özelliği ile hem evdeki çocuklar kaza riskinden kurtuluyor hem de kaliteli bir temizlik elde ediliyor.” dedi.

Bu ürünün, camları ve yüzeyleri temizlemekte kullanıldığını ve yapılan deneylerde çok iyi performans alındığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer, ürünle ilgili patent aşamasında TÜBİTAK’tan destek alındığını ve ürünün patenti için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunulduğunu ifade etti.
CİHAN

Yorumlar