Yozgat 112 Acil Servisi'ne 6 ambulans takviyesi

Sağlık Bakanlığı tarafından Yozgat 112 Acil Servisi'nde kullanılmak üzere 6 adet ambulans tahsis edildi.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat 112 Acil Servisi'ne 6 ambulans takviyesi

Sağlık Bakanlığı tarafından Yozgat 112 Acil Servisi'nde kullanılmak üzere 6 adet ambulans tahsis edildi. Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, ambulans ihtiyacı konusunda taleplerini bakanlığa ilettiklerini belirterek, kısa sürde 112 Acil Servisi'ne tahsis edilmek üzere 6 ambulansın geldiğini söyledi.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığımızın bizden istediği bir şey var. Şehir içerisinde meskun mahal bölgede vakalara bize telefon geldiği anda ilk 10 dakika içerisinde köy yerlerinde ise en az ilk 30 dakika içerisinde ulaşmamızı istiyor. Bunun için de Bakanlığımız yeni yapılanma ve planlama istemişti. Biz il içerisinde zamanımız ve süremizi 7 dakikaya kadar düşürdük ama gördük ki il içerisinde ve ilçelerimizde yeni 112 birimlerimize ihtiyacımız var. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığımıza gerekli yazışmaları yaptık. Gerekli, raporlarımızı ilettiğimizde bize uygun görüş verdiler. Şu anda merkezde ve ilçelerde yeni 112 birimleri açtık." dedi.

Yeni araç takviyesi ile olası vakalara daha kısa sürede ulaşacaklarını kaydeden Şahin, “Onaya sunduğumuz ve beklediğimiz 112 birimlerimiz de var. Bakanlığımıza, yeni birimleri açıyoruz ama ekipman yönünde de desteğe ihtiyacımız var dedik. Bakanlığımız bunu da değerlendirerek ilimize toplam 6 tane 112'de kullanılmak üzere vakalara daha çabuk ve daha sıhhatli ulaşabilmemiz için böyle bir destek verdi. Minnettarız, teşekkür ederiz. Öncelikle yeni açılan birimlerimiz çok öncelikli, çünkü nöbet tutan personel sayımız ve ilin değişik yerlerinde yeni birimlerimiz oluştu. O birimlerde kullanacağımız ekipmanlar da daha güçlü ve kuvvetli olduğu için daha güzel olacak. Amacımız vakalara en kısa sürede ulaşmak." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar