YÖS’te tercih zamanı başladı, danışmanlık hizmetleri önem kazandı

19 Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) 19 ülkede 33 ayrı sınav merkezinde 5 dilde gerçekleştirdiği Yabancı Öğrenci Sınavı’nın (YÖS) onuçları açıklanıyor. Berlin, Dortmund, Duisburg, Münih, Stuttgart, Köln, Hamburg ve Frankfurt’ta 8 ayrı...

Google Haberlere Abone ol
YÖS’te tercih zamanı başladı, danışmanlık hizmetleri önem kazandı

19 Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) 19 ülkede 33 ayrı sınav merkezinde 5 dilde gerçekleştirdiği Yabancı Öğrenci Sınavı’nın (YÖS) onuçları açıklanıyor. Berlin, Dortmund, Duisburg, Münih, Stuttgart, Köln, Hamburg ve Frankfurt’ta 8 ayrı merkezde 586 öğrencinin yarıştığı sınavın sonucu ile öğrenciler 19 Mayıs Üniversitesi’nin yanı sıra Türkiye genelinde eğitim veren aralarında vakıf üniversitelerinin de bulunduğu 96 üniversiteye müracaat edebilecek.

Üniversite adaylarının 25 Temmuzda sona erecek tercih başvurularında bölüm tercihi noktasında zorlanması beklenirken, Pangea Eğitim Kurumları ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceğini duyurdu.

Dersanem.org eğitim platformu üzerinden Almanya genelinde 21 şehirde YÖS ile ilgili merak edilen her konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Pangea Eğitim Kurumları Berlin Şubesi eğitim danışmanlarından Zülfikar Demir, “Üniversite tercihinde çok dikkat etmek gerekiyor. Hangi şehir? Hangi üniversite? Hangi bölüm? Hayatın en önemli dönemecinde yapılacak yanlış bir seçim ileriki yıllarınızı etkileyebilir.” dedi.

Adayların üniversite tercihlerinde şehir, üniversite, bölüm, barınma ve ulaşım imkânları gibi birçok faktörü göz önünde bulundurması gerektiğini dile getiren Demir, “Uzman danışmanlarımızla verdiğimiz ücretsiz danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Danışmanlık hizmeti almak için eğitim platformu www.dersanem.org sitesinden danışma formunu doldurmak yeterli. OMÜ öğretim görevlisi Doç. Dr. Cengiz Batuk ise OMÜ’nün YÖS ile Türkiye’nin kapılarını yabancı öğrencilere açtığını söyledi. CİHAN

Yorumlar