Yörük Türkmenler şölene hazırlanıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda 4 Mayıs Pazar günü yapılacak 12. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni ve Hıdırellez etkinliği ile ilgili hazırlıklar sürüyor.Şölene katılacak Yörük Türkmen derneklerinin temsilcileri...

Google Haberlere Abone ol
Yörük Türkmenler şölene hazırlanıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda 4 Mayıs Pazar günü yapılacak 12. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni ve Hıdırellez etkinliği ile ilgili hazırlıklar sürüyor.

Şölene katılacak Yörük Türkmen derneklerinin temsilcileri Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı yaparak, etkinlikle ilgili bilgi verdi.

Çukurova Oğuz Türkmen Boyları Derneği ve Şölen Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Demir, Çukurova Yörük Türkmen Şöleni’nin Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda ve ilçe belediyelerinin katkılarıyla gerçekleştirileceğini açıkladı.

Mehmet Demir, şöleni Çukurova Oğuz Boyları Derneği, Çukurova Yörük Türkmen Derneği, Adana Yörük Türkmen Derneği, Toros Yörükleri Derneği ve Akdeniz Yörük Türkmen Derneği’nin birlikte düzenlediğini söyledi.

Şölenin 2 Mayıs Cuma günü Sabancı Merkez Camisinde cuma namazını müteakip Türk büyükleri ve şehitler için mevlit okunmasıyla başlayacağını belirten Mehmet Demir, “Ardından 3 Mayıs’ta şölen alanına kervan yürüyüşü yapılacak. Aynı gün şölen alanına 24 Oğuz boyunu temsilen 24 çadır kurulacak. 4 Mayıs Pazar günü de etkinlikler devam edecek. Şölenimize bu yıl yüzbinlerce kişinin katılmasını bekliyoruz. Şölenimizde bu yıl ilk kez Uluslararası Yörük Türkmen kurultayı ardından da Yörük Türkmen şöleni olması için alınacak kararlar görüşülecek.” dedi.

Mehmet Demir, şölene herkesi davet ederek, “Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma, birlik ve beraberliğimizi sağlama, çarpık kentleşmenin getirdiği yozlaşma ile kaybolmaya yüz tutan muhteşem kültürümüzü atalarımızdan aldığımız şekliyle gelecek nesillere aktararak yaşatma, dost ve akrabaları buluşturma gayesi ile düzenleyeceğiz şölene herkesi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar