Yörük Türkmen dernekleri federasyon kuruyor

Adana’daki Yörük Türkmen dernekleri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün önerisi üzerine federasyon çatısı altında toplanma kararı aldı.Hüseyin Sözlü, 12. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni ve Hıdırellez Etkinliğini...

Google Haberlere Abone ol
Yörük Türkmen dernekleri federasyon kuruyor

Adana’daki Yörük Türkmen dernekleri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün önerisi üzerine federasyon çatısı altında toplanma kararı aldı.

Hüseyin Sözlü, 12. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni ve Hıdırellez Etkinliğini gerçekleştiren dernek temsilcileri ile yemekte bir araya geldi. Ceyhan Ocakbaşı’ndaki yemekte konuşan Hüseyin Sözlü, şölene rekor bir katılım olduğunu belirterek, “Bunlar sizin fedakarca çalışmalarınız ile oldu. Hepinizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Bu işbirliği ve beraberlik daha gerçek ve yasal bir zemine otursun. Çukurova Oğuz Boyları Derneği Başkanı Mehmet Demir’den tüm dernekleri Çukurova Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu adı altında toplamasını istiyorum.” dedi.

Hüseyin Sözlü, Mehmet Demir’in çalışmalarını taktirle izlediğini ve kendisini her platformda destekleyeceğini açıkladı.

Çukurova Oğuz Boyları Derneği Başkanı Mehmet Demir de, şölen için çalıştıklarını çabaladıklarını ancak Hüseyin Sözlü’nün adının binlerce insanı şölende bir araya getirdiğini söyledi. Demir, Sözlü’ye destekleri için teşekkür etti.

Hüseyin Sözlü’nün önerisi üzerine Çukurova Oğuz Boyları Derneği, Çukurova Yörük Türkmenler Derneği, Adana Yörük Türkmen Derneği, Toros Yörükleri Derneği ve Akdeniz Yörük Türkmen Derneği federasyon çatısı altında toplanmaya olumlu yaklaştı. Yemeğe Adanaspor Başkanı Bayram Akgül de katıldı. CİHAN

Yorumlar