Yortan beldesi maden şehidine ağladı

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Rıdvan Kazancı'nın cenazesi, memleketi Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Yortanpazarı beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.301 madencinin...

Google Haberlere Abone ol
Yortan beldesi maden şehidine ağladı

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Rıdvan Kazancı'nın cenazesi, memleketi Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Yortanpazarı beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

301 madencinin şehit olduğu Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kazada yaşamını yitiren 19 yaşındaki Rıdvan Kazancı’nın cenazesi yakınları tarafından Manisa'nın Akhisar ilçesinden alınarak Değirmenyanı köyü Bostancılar Mahallesi Merkez Camii'ne getirildi. Cenaze törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri, köy sakinleri ve yakınları katıldı. Baba Şerafettin Kazancı, burada taziyeleri kabul etti, anne Sakine Kazancı ise ağıt yaktı.

Oğlu ile aynı madende çalışan baba Şerafettin Kazancı o gün izinli olması nedeniyle hayatta kalırken oğlunu kaybetti. 49 yaşındaki baba Şerafettin Kazancı, 4 gün mutlu haberi almak için maden girişinde beklediğini belirterek, "Madenci arkadaşlarımızı kaybettik patlamada. Kimisi 'Grizu kazası' diyor, kimisi de başka şey. Aynı ocakta çalışıyoruz. Oğlumu en son o sabah işe giderken gördüm. Bir daha da haber alamadık. 4 gün bekledim. Dün akşam aldık cenazesini. Ocakta çok arkadaşımızı kaybettik. Oğlumun birçok hayali vardı. Hepsi bitti. Madende çalışmayı kendi istedi.” dedi.

Bu arada Rıdvan’ın babaannesi cenaze giderken “Oğlum nereye gidiyorsun” diye feryat etti. Rıdvan Kazancı’nın cenazesi köydeki aile mezarlığında toprağa verildi. CİHAN

Yorumlar