Yorgancılar: Özel idare mallarının devir kararı gözden geçirilmeli

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir İl Özel İdaresi mallarının Maliye Hazinesi'ne devri ile ilgili kararın gözden geçirilmesini talep etti.     EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar,...

Google Haberlere Abone ol
Yorgancılar: Özel idare mallarının devir kararı gözden geçirilmeli

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir İl Özel İdaresi mallarının Maliye Hazinesi'ne devri ile ilgili kararın gözden geçirilmesini talep etti.

     EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yürürlüğe giren 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu uyarınca il özel idarelerinin kapatıldığını hatırlattı.

    Kapatılma kararının ardından İzmir genelinde İl Özel İdaresi’ne ait mal ve taşınmazların devri ile ilgili tartışmaların gündeme geldiğini kaydeden Yorgancılar, aralarında Tavşan Adası, 114 bin metrekarelik eski Sümerbank Basma Fabrikası arazisi, iş merkezleri, dinlenme tesisi, biri 5 yıldızlı 3 otelin bulunduğu toplam 1708 taşınmazın İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın geçmiş günlerde yaptığı açıklama ile Maliye Hazinesine devredildiğini hatırlattı.

    Katılımcılığı ve şeffaflığı esas alan bir paylaşım modeli beklerken taşınmaz ve malların Hazine’ye devir kararının iş dünyasında hayal kırıklığına neden olduğunu aktaran Ender Yorgancılar, “Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak bu tartışmanın tarafı değiliz. Ancak; İzmir’in malları İzmir’de kalmalı, İzmir için değerlendirilmeli, İzmir’in hakkı hiçbir şekilde kaybolmamalı. Bunun için de Hazine’ye devredilen il özel idare malları ile ilgili kararın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar