Yöresel kostümleri giyip orkestra ile oynayarak sahura kaldırdılar

Davulcular tarafından sahura kaldırma dönemi Bursa'da farklı bir boyut kazandı. Arnavut kıyafetleri giyerek akordeon, def, darbuka, davul ve klarnet gibi enstrümanları çalan gençler, Balkan ve Rumeli ezgileri eşliğinde vatandaşları sahura kaldırdı....

Google Haberlere Abone ol
Yöresel kostümleri giyip orkestra ile oynayarak sahura kaldırdılar

Davulcular tarafından sahura kaldırma dönemi Bursa'da farklı bir boyut kazandı. Arnavut kıyafetleri giyerek akordeon, def, darbuka, davul ve klarnet gibi enstrümanları çalan gençler, Balkan ve Rumeli ezgileri eşliğinde vatandaşları sahura kaldırdı.

Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyesi gençlerden oluşan bir grup, Osmangazi ilçesindeki Selamet ve Gülbahçe Mahallesi sakinlerini klarnet, def, davul ve darbuka eşliğinde söyledikleri şarkılarla sahura kaldırdı. Kostüm giyerek sokaklarda dolaşan grup, renkli görüntüler oluşturdu. Saat 02.00 sıralarında ellerindeki Türk bayrakları ile Selamet Mahallesi Muhtarlığı önünde toplanan Rumelili gençler, sokak sokak gezerek halkı sahura uyandırıyor. Arnavutlara özgü kıyafetlerle Arnavut şarkıları söyleyip dolaşan gençler, def, davul ve klarnet gibi enstrümanlar çalarak sokakları dolaşıp vatandaşları sahura kaldırdı. Sıra dışı sahura kaldırmaya şahit olan vatandaşlar da sokaklardaki renkli görüntüleri izlemek için pencerelere çıktı. Bazı vatandaşlar da sokaklara inerek gençleri alkışladı.

Zaman zaman Rumeli ezgileri eşliğinde oyunlar oynayan gençler, uzun halaylar da oluşturdu. Bazı aileler ise hazırladıkları ve özel paketlerle süsledikleri tepsideki Arnavut böreklerini gençlere ikram etti. Gençlere Arnavut böreği ikram eden mahalleli ise uygulamaya tam not verdi.

Geleneksel hale gelen orkestra ile sahura kaldırma projesiyle ilgili bilgi veren BURFEM Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adem Serbest, "Bu yıl üçüncüsünü yaptığımız organizasyona halkımızın güzel tepkileri var. Gecenin bir saati börekler, tatlılar yapıyorlar. Öğrenci arkadaşlarımızla topladığımız börek ve tatlıları birlikte sahurda yiyoruz. Sadece davul değil de akordeonu da defi de katmak istedik. Gülbahçe ve Selamet Mahallesi tamamen Rumelili vatandaşların oturduğu bir semt. Çok güzel oldu" dedi.

Rumeli ezgileri eşliğinde halay çekip şarkı söyleyen gençlere börek hazırlayan vatandaşlar da uygulamanın geleneksel hale getirilmesi gerektiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar