'Yönetenler IŞİD’i hala 'Terörist' değil 'IŞİD unsurları' olarak tanımlamada'

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten siyasi iradenin Türkmenlere yapılanları kınama mesajları ve cılız çıkışlarla sineye çektiğini ifade ederek, "Ne acıdır ki ülkemizi yönetenler bölgeyi...

Google Haberlere Abone ol
'Yönetenler IŞİD’i hala 'Terörist' değil 'IŞİD unsurları' olarak tanımlamada'

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten siyasi iradenin Türkmenlere yapılanları kınama mesajları ve cılız çıkışlarla sineye çektiğini ifade ederek, "Ne acıdır ki ülkemizi yönetenler bölgeyi kan gölüne çeviren, toplu katliamlar yapan terör örgütü IŞİD’i hala 'Terörist' olarak değil 'IŞİD unsurları' olarak tanımlamaktadırlar." dedi.

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, yıllardır Kerkük’te Türkmenlere yönelik asimilasyon çabaları aralıksız devam ederken, Musul’da konsolosluğa yapılan baskın ve sonrasında Türkmen kenti Telafer’de soydaşların yaşadığı zulmün artık sabırları taşırdığını söyledi.

IŞİD terör örgütünün Musul’da Türkmenlere uyguladığı zulüm ile ilgili olarak Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkan Yardımcısı Ramazan Akidağı ile birlikte basın açıklaması yapan Turgay Çetin, demokrasi getirmek vaadiyle topraklarına girilen ancak etnik bir ayrışma ve bölünmeye doğru itilen Irak’ta, yaşanan gelişmelerin gün geçtikçe bölgeyi içinden çıkılmaz bir duruma sürüklediğini söyledi.

“Yeni Ortadoğu’nun doğum sancıları” diyerek Irak devletini bölüp parçalayan zihniyetin bugün yaşananların zeminini hazırladığını ve bölgeyi bir ateş sarmalının içine attığını ifade eden Çetin; Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatu gibi Türkmen nüfusunun yoğun olarak yaşadığı kentlerde peş peşe yaşanan olayların ise bu coğrafyada Türk isminin silinmesi için çabalayan şer odaklarının ekmeğine yağ sürdüğüne dikkat çekti.

Yüzyıllardır Türkmenlerin huzur içinde yaşadığı bu topraklarda yapılmak istenen asimilasyona dünya devletlerinin seyirci kalmasının asla kabul edilemez bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Çetin, hükümetin bölgede yaşananlara karşı sergilediği tavrı ise “akıllara zarar bir yaklaşım” olarak niteledi. Kenar-ı Dicle’deki koyunun hesabının kendilerinden sorulacağını ifade edenlerin Türkmenelini ne olarak gördüklerini merak ettiklerini kaydeden Çetin, her sözlerinde tek millet, tek bayrak, tek vatan diyenlerin Türkmenlerin katliamı karşısında sessiz kalmalarını da anlayamadıklarını kaydetti.

Bölgede IŞİD adında bir terör örgütünün ortaya çıktığını, Müslümanlık ve Cihad adı altında Türkmenleri ve Türk vatandaşlarını hedef aldığını ifade eden Çetin, şöyle konuştu: “Peşmerge yıllardır soydaşlarımıza zulmetmektedir. Terör örgütü bölgede kendine bir yer edinmiş ve Türkmeneli adını tarihten silmeye çalışmaktadır. Ne yazık ki bölgedeki kardeşlerimiz tam bir ateş çemberinin ortasında bırakılmıştır. Tüm bunların karşısında Türkiye Cumhuriyetini yöneten siyasi irade ise kınama mesajları ve cılız çıkışlarla olan biteni sineye çekmektedir. Ne acıdır ki, ülkemizi yönetenler bölgeyi kan gölüne çeviren, toplu katliamlar yapan terör örgütü IŞİD’i hala “Terörist” olarak değil “IŞİD unsurları” olarak tanımlamaktadırlar. Ortada olan tek gerçek, Bayrağımız yerlerde, soydaşlarımız ise sürgün yollarındadır. Acı her geçen gün artarak devam etmekte, bölge adım adım felakete sürüklenmektedir. Bölgede yaşananlara başta Türk Hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Irak’ın toprak bütünlüğü derhal sağlanmalıdır. Türkmen soydaşlarımıza yönelik sürdürülen hain saldırılar engellenmeli ve Suriye’den kaçıp gelen insanlara gösterilen özveri onlara da sunulmalıdır. Türkmen kardeşlerimize yapılan katliamı ve bu katliama sessiz kalanları kınıyoruz.”

CİHAN

Yorumlar