Yolunu şaşıran yavru ayı İnegöl'ü birbirine kattı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yavru ayı paniği yaşandı. Uludağ eteklerinde yer alan İnegöl'e bağlı İsaören köyü mevkisinde devriye gezen polis ekipleri, saat 02.

Google Haberlere Abone ol
Yolunu şaşıran yavru ayı İnegöl'ü birbirine kattı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yavru ayı paniği yaşandı.

Uludağ eteklerinde yer alan İnegöl'e bağlı İsaören köyü mevkisinde devriye gezen polis ekipleri, saat 02.30 sıralarında başıboş halde dolaşan bir yavru ayı gördü. Ayıyı yakalamak için tüm emniyet birimleri ve zabıta ekipleri teyakkuza geçti. 2 yaşında olduğu tahmin edilen ayı, ara sokaklara dalarak izini kaybettirdi. Gece karanlığında mezarlıklar ve ayının saklanabileceği yerler didik didik arandı.

Mobilya sanayisi, botanik park ve ardından ilçe merkezinde ekipleri peşinden koşturan yavru ayı, bitkin düşünce Sinan Bey Mahallesi Salkım Söğüt Sokak'ta köşeye sıkıştırıldı.

Çevreyi saran ekipler ayıyı uyuşturucu tüfekle etkisiz hale getirdi. Sakinleştiği sanılan hayvan, bir anda kendine gelerek, bir zabıta personeline saldırdı. Bu sırada araya giren polisler ayıyı kontrol altına almayı başardı. Ayının saldırısına uğrayan zabıta bacağından yaralandı.

Yaklaşık 5 saat süren kovalamacanın ardından ayı kontrol altına alındı. Bursa hayvanat bahçesi yetkililerinin bölgeye gelerek ayıyı Bursa'ya götüreceği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar