Yolu Yapılmayan Köylüler, Sandığa Gitmeyecek

Sivas'ın Kangal ilçesine bağlı Aktepe köyü sakinleri, yıllardır söz verilmesine rağmen yolları yapılmadığı için 7 Haziran'daki seçimlerde oy kullanmama kararı aldılar.

Google Haberlere Abone ol
Yolu Yapılmayan Köylüler, Sandığa Gitmeyecek

Sivas'ın Kangal ilçesine bağlı Aktepe köyü sakinleri, yıllardır söz verilmesine karşın yöntemleri yapılmadığı için 7 Haziran'daki seçimlerde oy kullanmama kararı aldıklarını söyledi.

'SANDIĞA GİTMEYECEĞİZ'

Kangal ilçesine 60 kilometre mesafede bulunan 25 haneli 90 nüfuslu, 75 seçmeni bulunan Aktepe köyü sakinleri söz verildiği vaziyette yapılmayan köy yollarını gerekçe göstererek 7 Haziran'da yapılacak bulunan mebus seçimlerinde oy kullanmama kararı aldıklarını söyledi. Köy muhtarı Baki Gedik, yıllardır yolun yapılması için talepte bulunduklarını, sözler aldıklarını fakat bir çeşitli gereken çalışmanın yapılmadığını dile getirdi. Mevcut yollarının toprak olduğunu ve bilhassa yağışlı havalarda vasıtaların köye girmesinin imkanı olmayan bir vaziyete geldiğini belirten Gedik, 'Seçim geldiği süre söz veriyorlar. Seçim geçtikten sonra hiç bir şey yapmıyorlar. Herkese gidiyorum 'tamam' diyor. Yakınımızdaki Akçamağra, Bektaş köylerine kadar yol asfalt. Bizim suçumuz ne, bu 20 kilometrelik mesafeyi yapmaya devletin gücü mü yetmiyor ? Yine 'yapacağız' dediler. Ama unuturlar bu bir gerçektir. Biz de bu sebeple bu kere seçimlerde köye sandık kurmayacağız. Oy kullanması için de sandığa gitmeyeceğiz' dedi.


'SEÇİMLERDE HATIRLANMAK İSTEMİYORUZ'

Artık yalnızca seçimlerde hatırlanmak istemediklerini belirten köylülerden Nurettin Özpolat ise, 'Yollarımız balçık içinde. Milletvekillerimiz ve başbakanımız bizi görsün. Yollarımız aşırı kötü. Yolumuz yapılmadığı için köy şekilde 7 Haziran seçimlerinde sandığa gitmeme kararı aldık. Birçok yere referans etmemize karşın yolumuz yapılmıyor. Seçim olduğunda bizi hatırlayıp isteklerimiz soruluyor. Ama seçimden sonra unutuluyor. Hastamız bulunduğu süre buradan köye kadar sırtımızda taşıyoruz. Bu sebeple sandığa gitmeyeceğiz. Sandık da kurdurmayacağız' dedi.

'HER SENE BU REZİLLİĞİ BİZ ÇEKİYORUZ'

Kangal ilçesindeki hastaneden köye gelirken balçık sebebi ile köye bir kilometre kala yolda kalan ve bu vaziyete reaksiyon belli eden Aynur Işık ise, 'Yollarımızın hali ortada. Her yıl bu rezilliği biz çekiyoruz. Bu yıl köy şekilde sandığa gitmeyeceğiz. Önceki seçimlerde iktidarı destekledik fakat faydasını göremedik. Kangal'dan hastaneden geliyoruz. Dişim için hastaneye gitmiştik. Dönüşte gene yolda kaldık. Rezil olduk. Bizde bu ülkenin vatandaşıysak yolumuzu yapsınlar. Vatandaş şekilde bunu istiyoruz' dedi.

Köy sakinleri yağış sebebiyle yolda kalan araçları bazan iterek, bazan de traktör yardımıyla kurtarmaya çalıştıklarını söyledi. Kangal hususi yönetim Müdürlüğü'nün köy yolunun yapımını en son 2014 yılı kazanç programına aldığı, fakat geride kalan yılda herhangi bir meslek yapılamadığı öğrenildi.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar