'Yolsuzluklar özgür basınla ortaya çıkar'

Kuruluşunun üzerinden 68 yıl geçen Gazeteciler Cemiyeti, hem yeni yaşını hem de ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü düzenlediği bir kokteyle kutladı.

Google Haberlere Abone ol
'Yolsuzluklar özgür basınla ortaya çıkar'

Kuruluşunun üzerinden 68 yıl geçen Gazeteciler Cemiyeti, hem yeni yaşını hem de ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü düzenlediği bir kokteyle kutladı. Kokteylde konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, devam eden yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına da değinerek, “Yolsuzluklar ancak özgür basın varsa ortaya çıkar. Ancak basının da sesinin kısılmaya çalışıldığı günlerden geçiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, 68 yıl önce Ankara Valisi Nevzat Tandoğan’ın odasında gerçekleşen cemiyetin kuruluş tarihini de anlattı. Çok sayıda emektar gazetecinin katıldığı kokteyle CHP Milletvekili Mustafa Balbay ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı.

Cemiyetin Cinnah’ta bulunan lokalinde düzenlenen kokteylde konuşan Başkan Nazmi Bilgin, Çalışan Gazeteciler Günü'nü, hapishanelerde bulunan gazeteciler nedeniyle buruk kutladıklarını söyledi. Yolsuzluk konusuna da değinen Bilgin, "Hırsızlıklar, yolsuzluklar hiçbir gerekçeyle bastırılmamalı ve üstü örtülmemelidir. Gerçeklerin ortaya çıkması için, özgür basının varlığı çok önemlidir." dedi.

Konuşmanın ardından basın dünyasının emektar isimleri ile genç gazeteciler biraraya geldi. Programda en büyük ilgiyi ise CHP’li vekil Mustafa Balbay ile TBB Başkanı Metin Feyzioğlu gördü. Gazeteciler ikiliyle bol bol fotoğraf çektirdi. CİHAN

Yorumlar