"Yolsuzluklar nedeniyle Türkiye uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır"

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, "Hükümetin karıştığı yolsuzluk ve rüşvet uluslararası bir boyut kazandı.

Google Haberlere Abone ol
"Yolsuzluklar nedeniyle Türkiye uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır"

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, "Hükümetin karıştığı yolsuzluk ve rüşvet uluslararası bir boyut kazandı. Maalesef hükümet yüzünden Türkiye uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır.” dedi.

CHP Adana İl Başkanlığı’nda basın toplantısı yapan Milletvekili Gök, Cumhuriyet tarihinin en donanımlı rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun kanıtlarıyla ortay döküldüğü ve 4 bakanın bunun için istifa ettiği, birinin istifa ederken ‘esas istifa etmesi gereken başbakandır’ dediği bir ortamda seçimlere gidildiğini aktardı. Başka demokratik ülkelerde 17 Aralık'tan bu güne kadar yaşanan olayların biri onbinde biri değil milyonda biri dahi gerçekleşse o ülkenin hiçbir başbakanının hükümetinin ayakta kalmasının mümkün olmadığını aktaran Levent Gök, “Şerefli ve namuslu bir iktidar derhal görevi teslim eder, vicdanlarda ve yargıda aklanma yolunu seçerdi. Cumhuriyet tarihinin en ağır ve ciddi, kanıtlı, belgeli fotoğraflı, tapelere dökülmüş kayıtlarına göre vatandaşların hükümet tarafından soyulduğu günleri yaşıyoruz. Bunu yapanlar mağdur bir şekilde ar damarları çatlamış olarak miting alanlarında sokaklarda geziyor. Mutlara Türk yargısının önünde hesap verecekler.” diye konuştu.

Yolsuzluğun boyutunun çok büyük olduğunu ifade eden Milletvekili Gök, “Yolsuzluğun boyutu uluslararası düzeye taşınmış durumdadır. İran Dubai bağlantılı kara para aklama, özellikle İran’ın parasını Türkiye üzerinden İran’a aktarılması karşılığında yapılan, aslında yapıldığından çok daha fazla gösterilen hayali ihracatlar ve sahte faturalarla Türkiye uluslararası mahkemelerde dahi yargılanabilecek duruma bile gelmiştir. Başbakan başta olmak üzere, bakan çocuklarına ve onların yakın akrabalarının, herkesin karıştığı yolsuzluk operasyonunun bir ayağı İran’da takip ediliyor. Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedi Nejat’ın başdanışmanına kadar dayanmıştır. İran bu konuyu çok ciddi takip ediyor. Bir ayağının da Türkiye’ye geldiği bildirilmiştir. Zaten bu bağlantılar da ortaya dökülmüştür. Türkiye’nin uluslararası hukuk ve insan hakları alanında, hükümetin yolsuzluklarıyla itibarı sıfırlanmıştır. Ülkenin uluslararası mahkemelerde yargılanacağı günleri göreceğiz. Utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız.“ şeklinde konuştu.

Türkiye’nin daha önce böylesine bir ahlaki çöküntü içinde olmadığını dile getiren Gök, yolsuzlukları yapanların her birinin mutlaka bir gün yargı önünde hesabını vereceğini ifade etti. Milletvekili Levent Gök, şöyle devam etti: "Ne kadar kapatılmaya çalışılırsa çalışılsın bugün burada yarın ahirette mutlaka hesabı sorulacaktır. Yolsuzlukların aklanacağı yerler seçimler değil, yargıdır. Sandıkta gereğini yapacağız, yargıda da mutlaka hesabını soracağız. Başbakan bir zamanlar kedisine muhalif olan herkesin tutuklanması karşısında çok memnundu. Bakın diyordu, ortaya neler çıkacak internete düşecek yayınları takip edin diyordu. Şimdi tapeler, yayınlar, ses kayıtları karşısında bunlar bizim sesimiz değildir diyemiyorlar. Bir iktidar böyle bir durumda masum olduklarını kanıtlayıp halkın karşısında aklanması gerekirken, interneti yasaklamanın yoluna gidiyor. Yayınlanan tapelerin tümü yasal izninle yapılmış ve gerçek kayıtlar. Namuslu bürokratlar, savcılar, polisler bunları ortaya çıkarmıştır. İktidarın kirli yüzünü ortaya çıkaran namuslu savcıları, bürokratları, polisleri yürükten kutluyorum. İnanılmaz işler yapmışlardır. İktidara rağmen, onun gücü, baskısı karşısında bunları yapmak yürekli olmayı gerektirir. Bizim güvencemiz de bu dürüst insanlarımızdır."

‘Başbakan’ın ülkeye yaptığı en büyük kötülüklerden birinin de halkı kutuplaştırması, ayrıştırması olduğuna dikkat çeken Levent Gök, sözlerini şöyle tamamladı: “Sözlerinde nefret söylemi var. Kendisine oy vermeyen her türlü kesimi düşman olarak gösteriyor. Sadece kendisine oy veren bir kesimin müdürü olmaya çalışıyor. 70 milyonun başbakanı olması gerek. Yakın komşularıyla adeta savaşa neden olacak hamleler yaparak Türkiye’nin taşlarıyla oynuyor. Komşularımızın tümüyle düşman olduk.”




CİHAN

Yorumlar