Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını tek savcı yürütecek

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını savcı Ekrem Aydıner’in tek başına yürüteceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını tek savcı yürütecek

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını savcı Ekrem Aydıner’in tek başına yürüteceği belirtildi. Dün, iddianame bitmek üzereyken soruşturmaları bir buçuk yıldır yürüten savcıların görev yerleri değiştirilmişti.

İstanbul Adalet Sarayı’nda Başsavcılık tarafından dün yapılan değişiklik sonucu ilk yolsuzluk ve rüşvet soruşturması savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in yerleri değiştirilmişti. Soruşturmaları bir buçuk yıldır yürüten iki savcı, 17 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yapmış bakan çocukları ile çok sayıda iş adamı gözaltına alınmıştı.

Bu çerçevede Savcı Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in yanına da iki savcı görevlendirildi. Savcılar Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol her iki dosyada da görev aldı. Gerekçe olarak da dosyaların kapsamlı olduğu gösterildi.

Dün yeni Başsavcı olan Hadi Salihoğlu, 100’ün üzerinde savcının yerini değiştirdi. Bu değişiklik sırasında savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in de görev yeri değişti. İddianamelerin yazım aşamasında olduğu ve bitmek üzereyken yapılan bu değişiklik dikkat çekti. Yeni görevlendirmede, sonradan dosyaya dahil edilen savcılardan Mustafa Erol da başka yerde görevlendirildi. Böylece iki dosyada da sadece savcı Ekrem Aydıner kaldı. Daha önce kapsamlı olduğu gerekçesiyle 2’şer savcı görevlendirilen dosyalara artık Aydıner’in tek başına bakacağı belirtildi. Bugün dosyalar Aydıner’in odasına taşındı.

CİHAN

Yorumlar