Yolsuzluk ve memur zammını bordro yakarak protesto ettiler

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu Sen) üyeleri, memur maaşlarına yapılan zam ile yolsuzlukları protesto etmek için İstanbul Valiliği önünde bordro yaktı.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk ve memur zammını bordro yakarak protesto ettiler

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu Sen) üyeleri, memur maaşlarına yapılan zam ile yolsuzlukları protesto etmek için İstanbul Valiliği önünde bordro yaktı. Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, “Milletin kaynaklarını sömürenler, memurun karşısına ne yüzle çıkacak?” dedi.

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, memur maaşlarındaki artış oranı ile yolsuzlukları protesto etmek amacıyla saat 12.30 sıralarında İstanbul Valiliği önünde toplandı. ‘Polis! Hırsız vaaar’, ‘Hırsıza değil memura bütçe’, ‘İmdaat! Hırsız vaaar’, ‘Zam, zulüm, işkence, işte AKP’, ‘Memur aç sefil, Erdoğan Başvekil’ ve ‘Her yer rüşvet her yer yolsuzluk’ şeklinde slogan atan grup, ‘Fişlemeye, kıyıma, sürgüne hayır’, ’28 Şubat zulmü dediniz daha beterini yaptınız’, ‘Memura ayakkabı kutusu yok mu’, ‘Yargı hükümetin emrine verilemez’, ‘Hükümet zammını al başına çal’, ‘Savcıyı, hakimi, polisi fişleyen şimdi de interneti fişliyor’, ‘Hak, hukuk, adalet lütuf değil Allah’ın emridir’ ve ‘Bağımsız yargı bağımsız Türkiye’ yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, hükümetin hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurları düşük ücret artışına mahkum ettiğini savundu. Bostan, gerçek enflasyonun açıklanan enflasyondan daha fazla olduğunu iddia etti. Hükümeti eleştiren Hanefi Bostan, “Bugün memurlarımız maaşlarını aldılar ve acı gerçekle yüzleştiler. Çocuk, enişte, baldız, bacanak, kayınpeder demeden; cümbür cemaat ülkenin kaynaklarına üşüşülmüşken, ayakkabı kutuları, çelik kasanın yerine geçmişken, memuru unutup yolsuzluğa, hırsızlığa, kıyıma, sürgüne destek verenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar. ‘Milli iradeye saygı’ kisvesi altında, milletin kaynakların sömürenlere, memuru kıyıma ve sürgüne tabi tutanlara yardım ve yataklık eden ama memurun iradesini yerle bir edenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? Birileri ayakkabı kutularında milyonlarca doları götürürken, toplu sözleşme masasında memurlara ayrılan payın 3 milyar lirasını lobilere peşkeş çekenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?” şeklinde konuştu.

‘MEMURUN BORDROSUNUN ATEŞİ, İKİ DÜNYADA DA HIRSIZI YAKACAK’

Eleştirilerini sürdüren Bostan, “Millete ait değerleri atıp satıp, peşkeş çekenler, arazileri, ormanları, madenleri yakıp yıkıp yok edenler, milyonlarca vatandaşın hakkını çalıp çırpıp iç edenler, memurların hakkını gasp edip, kıyıma ve sürgüne tabi tutanlar, çalışmadan zengin olma hevesiyle, memurların alın terini gasp edenler, mevki, makam ve siyasi çıkarları uğruna kamu görevlilerini masada satanlar, şu soğuk günlerde evinde battaniyeyle ısınmaya çalışanların, soğuktan donan bebeklerin ahını almışlardır.” diye konuştu.

Hanefi Bostan, “Şahsi menfaatleri için dini değerleri ayaklar altına alanlar, milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi, kıyımcıyı ve memur pazarlamacılarını saracak ve yakacaktır.” dedi.

Sendika üyeleri basın açıklamasının ardından maaş bordrolarını ateşe verdi. Yolsuzluk iddialarını da dile getiren eylemciler yanlarında getirdikleri ayakkabı kutularını da parçalayarak bordrolarla birlikte yaktı. Sendika üyeleri valilik girişine siyah çelenk ve çiçek bırakmak isteyince polis engeliyle karşılaştı. Eylemciler, barikat kuran çevik kuvvet polisini geçemedi. Zaman zaman gerginlik yaşanırken, sendika üyeleri polisi ikna edemedi. Valilik duvarına yakın kaldırımın kenarına çelengi bırakan grup, valilik önünden ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar