Yolsuzluk şüphelilerini bırakan hakimler sulh ceza hakimi oldu

Yolsuzluk şüphelilerini serbest bırakan hakimler, arama, el koyma, tutuklama, soruşturmalarda takipsizlik kararlarına yapılan itirazlara bakacak olan sulh ceza hakimi olarak görevlendirildi. Ergenekon, Balyoz gibi darbe içerikli davalara bakan eski...

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk şüphelilerini bırakan hakimler sulh ceza hakimi oldu

Yolsuzluk şüphelilerini serbest bırakan hakimler, arama, el koyma, tutuklama, soruşturmalarda takipsizlik kararlarına yapılan itirazlara bakacak olan sulh ceza hakimi olarak görevlendirildi. Ergenekon, Balyoz gibi darbe içerikli davalara bakan eski özel yetkili hakimler ise yeni kurulan asliye ceza mahkemelerine gönderildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ‘Birinci bölge adli yargı hakimlerinin müstemir yetkilerinin belirlenmesine ilişkin’ kararını açıkladı. Yeni görevlendirmeler yapan HSYK, torba yasayla getirilen tüm arama, el koyma, tutuklama, soruşturmalarda takipsizlik kararlarına yapılan itirazlara bakacak olan sulh ceza hakimlerini de belirledi. Burada görevlendirilen hakimler arasında yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan şüphelileri tahliye eden hakimler de yer aldı. İstanbul Adalet Sarayı’nda 6 Sulh Ceza Hakimliği kuruldu.

Daha önce 2. özgürlük hakimi olan ve bazı gazetelerde yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili operasyonlara imza atmadığı yönünde haber çıkan Bekir Altun, 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nden 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne atandı.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında aralarında eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da bulunduğu 6 şüphelinin tahliyesine karar veren ve dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle de Fazıl Say’a 10 ay hapis veren 19. Sulh Ceza Hakimi Hulusi Pur, 2. Sulh Ceza Hakimi olarak görevlendirildi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması şüphelileri Rıza Sarraf ile bakan çocuklarının tahliyesine karar veren ve sosyal medyadaki adresinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ‘Allah uzun ömür versin uzun adam’ mesajını paylaşan hakim İslam Çiçek, 3. Sulh Ceza Hakimliğine getirildi.

Gazeteci Yazar Sevan Nişanyan’a Hz. Muhammed ve İslam dinine hakaret ettiği gerekçesiyle 13 ay 15 gün hapis cezası veren 14. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Recep Uyanık, 4. Sulh Ceza Hakimi oldu.

Peygambere hakaretten bir vatandaşı 6 ay hapis cezasına çarptıran 29 Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Cevdet Özcan, 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne atandı. 12. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Fevzi Keleş de 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne getirildi.

ERGENEKON VE BALYOZ HAKİMLERİ YİNE YER DEĞİŞTİRDİ

Eski özel yetkili ve TMK 10. madde kapsamında görevli bazı hakimlerin de yerleri yine değiştirildi. Poyrazköy davasına da bakan eski özel yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’ndan 40. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Aynı eski mahkemenin üyesi hakim Mehmet Erdoğan, 1. Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğinden 70. Asliye Ceza Mahkemesi’ne görevlendirildi.

Balyoz davasına da bakan eski özel yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakimi Aytekin Özanlı, 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nden 82. Asliye Ceza Mahkemesi’ne atandı.

Eski özel yetkili hakimler Nalan Can, 2. Çocuk Mahkemesi’nde, Davut Bedir, 87. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, Mehmet Uğurlu, 77. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ve Menekşe Uyar da 23. İş Mahkemesi’nde görevlendirildi.

Sulh ceza mahkemelerinin kapatılması ve bu mahkemelerdeki dosyaların asliye ceza mahkemelerine gönderilmesi nedeniyle asliye cezaların sayısı da artırıldı. İstanbul Adalet Sarayı’ndaki 38 sulh ceza mahkemesinin kapatılmasıyla birlikte asliye ceza mahkemesi sayısı 57’den 91’e yükseltildi.

CİHAN

Yorumlar