'Yolsuzluk' savcıları, iddianame bitmeden değiştirildi

Bakan çocukları ile iş adamları Rıza Sarraf ve Ali Ağaoğlu’nun da şüphelileri arasında bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in görev yerleri değiştirildi.

Google Haberlere Abone ol
'Yolsuzluk' savcıları, iddianame bitmeden değiştirildi

Bakan çocukları ile iş adamları Rıza Sarraf ve Ali Ağaoğlu’nun da şüphelileri arasında bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in görev yerleri değiştirildi. Bir buçuk yıldır soruşturmaları yürüten savcılar, iddianamenin tamamlanmasına günler kala dosyadan el çektirilmiş oldu. Savcılardan Yüzgeç’in işadamları Mehmet Ali Aydınlar ile Mehmet Nazif Zorlu’yu şüpheli olarak ifadeye çağırdığı belirtildi. Görevlendirmeyi yapan yeni Başsavcı, basınla tanışmasında “Geldiğim belli olsun, esaslı değişiklik yapacağım.” şeklinde konuşmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının savcıları değişti. Üç bakan çocuğu ve iş adamı Rıza Sarraf’ın şüphelisi olduğu dosyasının savcısı Celal Kara, infaz savcılığında görevlendirildi. Daha önce Celal Kara’nın yanında görevlendirilen iki savcıdan Mustafa Erol’un da yeri değiştirilirken dosyada şu an sadece Savcı Ekrem Aydıner kaldı. Dosyaya yeni savcılar görevlendirilip görevlendirilmediği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Bir bakan çocuğu ve iş adamı Ali Ağaoğlu’nun da şüphelisi olduğu dosyanın savcısı Mehmet Yüzgeç’in de görev yeri değişti. Savcı Yüzgeç’in işadamları Mehmet Ali Aydınlar ile Mehmet Nazif Zorlu’yu şüpheli olarak ifadeye çağırdığı öğrenildi.

Yer değişikliği kararlarının, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu tarafından verildiği öğrenildi. Salihoğlu, geçtiğimiz hafta basınla tanışma toplantısında “Geldiğim belli olsun, esaslı değişiklikler yapacağım.” şeklinde konuşmuştu.

17 ARALIK OPERASYONU

17 Aralık’ta, savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç, bir buçuk yıldır yürüttükleri yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında operasyon düzenlemişti. Operasyonda, eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar’ın oğulları gözaltına alınmıştı. Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan tutuklanırken, Abdullah Oğuz Bayraktar serbest bırakılmıştı. Savcılar, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ile Egemen Bağış hakkında hazırladıkları fezlekeyi de Adalet Bakanlığı’na göndermişti. Celal Kara’daki dosyaya daha sonra, Savcı Mustafa Erol ve Savcı Ekrem Aydıner görevlendirilmişti. Görevden alınan savcılar Celal Kara ile Mehmet Yüzgeç iddianameyi yazmaya başlamıştı. Savcıların iddianameyi bitirmek üzere oldukları belirtildi.

SAVCI KARA, SARRAF HAKKINDAKİ TEDBİRE İTİRAZ ETMİŞ

Bu arada görev yeri değiştirilen savcı Celal Kara’nın iki gün önce tutuklu şüpheli Rıza Sarraf hakkındaki tedbirin kaldırılması yönündeki karara itirazını hazırladığı, diğer iki savcının ise henüz görüş belirtmediği öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar