Yolsuzluk protestosu yapan Şefkatder Genel Başkanı saldırıya uğradı

Şefkatder Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yolsuzlukların savunucusu konumuna geçtiğini ileri sürerek protesto eylemi yaptığı sırada bazı vatandaşların saldırısına uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk protestosu yapan Şefkatder Genel Başkanı saldırıya uğradı

Şefkatder Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yolsuzlukların savunucusu konumuna geçtiğini ileri sürerek protesto eylemi yaptığı sırada bazı vatandaşların saldırısına uğradı. Başbakan Erdoğan’a olan sevgisini ve desteğini yere serdiği kağıtlara yazan Hayrettin Bulan, yazısını tamamlayamadan saldırıya uğradı. ‘Yolsuzluk protestosu’ olduğunu duyan vatandaşlar, henüz ne olup bittiğini anlamadan Hayrettin Bulan’a saldırarak afişlerini tahrip etti.

    Evsizlere Güçsüzlere Açlara Cinsel Kurbanlara Şiddet Mağdurlarına Şefkat Kapısı Yoksullukla Mücadele ve Ötekilere De İnsan Hakları Derneği (Şefkatder) Başkanı Hayrettin Bulan, Konya’da Kayalıpark’ta yolsuzluğun üzerine gitmeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etti. Kayalıpark’ta Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün resimlerinin de bulunduğu afişlere yazı yazmaya başladığı sırada vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Bulan, Erdoğan için daha önce söylediği iyi niyetli sözleri afişlere yazmayı tamamlayamadan vatandaşlar tarafından saldırıya uğradı. Afişleri yırtmaya çalışan vatandaşları engellemeye çalışan Bulan, başarılı olamadı. Çıkan tartışma üzerine vatandaşlar Hayrettin Bulan’ın üzerine yürüyerek tartakladı. Polis olayın büyümesini engellerken Hayrettin Bulan da eylemini tamamlayamadı. Araya giren sivil polisler, Hayrettin Bulan’ı PTT binasına getirerek vatandaşların elinden kurtardı.

    CUMHURBAŞKANI’NA SUÇ DUYURUSU

    Şefkatder Başkanı Bulan, yolsuzlukların araştırılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Devlet Denetleme Kurumu’nu harekete geçirmesi talebinde bulunduğu dilekçesini PTT’den Cumhurbaşkanlığı’na gönderdi. Hayrettin Bulan, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da protestosunu anlatan bir yazıyı postayla gönderdi.

    "BAŞBAKAN ERDOĞAN’I ADALETE DAVET EDECEKTİM"

    Olayın ardından açıklamada bulunan Hayrettin Bulan, Erdoğan’ı adalete davet edeceği kelimeleri yazamadan saldırıya uğradığını dile getirdi. Afişlere 'Gönüllerin Başbakanı Tayyip Erdoğan demiştim. Oylar inadına Ak Parti’ye demiştim' sözlerini yazan Bulan, bugüne kadar Erdoğan’a oy verdiğini dile getirerek “Yerel basına ‘Oylar Ak Partiye’ yazılı ilanlar vermiş biriyim.” dedi. Ancak son yaşanan yolsuzluk operasyonları ile Erdoğan’ın tutumunun büyük haksızlık olduğunu vurgulayan Hayrettin Bulan, eğer engellenmeseydi afişteki yazısına Erdoğan’ı adalete davet eden sözlerini yazacağını dile getirdi.

    "YOLSUZLUĞUN ÜZERİNE GİTMEZSE TABELA PARTİSİ OLUR"

    Yoldan geçen bazı vatandaşların daha konuşmaya bile başlamadan kendisine tahammül edemeyerek tartaklandığını dile getiren Hayrettin Bulan, hakaret ve küfürlere de maruz kaldığını ifade etti. Hayrettin Bulan, Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluk operasyonunun ardından söylediği sözlerin çok çirkin olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Başbakan bugüne kadar ne İsrail’e, ne Suriye’ye ne de ABD’ye böyle kızmadı, böyle laflar etmedi. Gidişat hayra alamet değil. Erdoğan eğer yolsuzluğun üzerini bu şekilde kapatmaya devam ederse 2015 seçimlerinde bir tabela partisi haline gelebilir.”

    "ORTADA OYUN YOK, BAŞBAKAN KENDİSİNE YAPIYOR"

    Kendisini tartaklayan ve konuşmasına izin vermeyen vatandaşlara hakkını helal ettiğini de dile getiren Hayrettin Bulan daha sonra şunları söyledi: “Şu anda Ak Parti’ye ölümüne sahip çıkanlar kandırıldıklarını anladıklarında ne yapacaklar? Evladının ayıbını örter gibi yolsuzluğu örtmeye çalışıyorlar. Milyonlarca insanın hakkı var. Ak Parti yüzde 90 oy alsa bile Allah katında haklı mı olacak? Bu ülkede kimse Ak Parti ye oyun oynamıyor. Başbakan kendi kendine ediyor. Gezi olaylarında da insanlara hakareti ve olaylar büyüdü. Erdoğan’a o hakaretleri ABD mi ettirdi?” CİHAN

Yorumlar