Yolsuzluk operasyonu sendika eylemine konu oldu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Samsun Şubesi üyeleri, Meclis'teki bütçe görüşmelerini, iş bırakma eylemi yaparak protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk operasyonu sendika eylemine konu oldu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Samsun Şubesi üyeleri, Meclis'teki bütçe görüşmelerini, iş bırakma eylemi yaparak protesto etti. Protesto eyleminde, gündemdeki yolsuzluk operasyonuna gönderme yapıldı. Ayakkabı kutularıyla eyleme katılan sendika üyeleri hükümeti eleştirdi. Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Ahmet Kesik ise çocukların masum olduğunu, arkasındakilere bakılması gerektiğini belirterek, “Biz artık hırsızlıkla anılmak istemiyoruz.” dedi.

TBMM’deki bütçe görüşmelerinde, istekleri karşılanmadığı gerekçesiyle 1 günlük iş bırakarak Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan KESK Samsun Şubesi üyesi kamu çalışanları, Gazi Caddesi Vergi Dairesi önüne yürüdü. Burada hükümet aleyhine sloganlar atan sendika üyeleri, bütçeden haklarını istedi.

Basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, "Bütçeden genel taleplerimiz çok net. Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını ve baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz." diye konuştu.

BES Genel Başkanı Ahmet Kesik ise bütçeyi eleştirdi. Bütçede gaz, TOMA ve cop bulunduğunu iddia eden Kesik, bütçenin de sermaye yanlısı olduğunu ileri sürdü. Sözü yolsuzluk operasyonuna getiren Genel Başkan Kesik, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e tepki gösterdi. Kesik, “Bizim gündem geriye düştü. Çocuklarınıza sahip çıkın ne olur. Çocuklarını dışarı çıkarmayın. Biz de şunu söyleyelim o zaman. Sayın Vali, Sayın İçişleri Bakanı, eski İngiliz kilitleri vardı, onlardan al, çocuklar hırsızlığa çıkıyor. İyi kapatın, kilit yetmez. Bunlar için gerçekten ne yapmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Çorum ve Amasya’da iki öğretmen arkadaşının gözaltına alındığını söyleyen Ahmet Kesik, “Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın, işi sulandırmayın. Eğer bu ülkede tutuklanacak birisi varsa İçişleri Bakanı ve 2 tane bakan derhal tutuklanmalıdır. Çocukları boş verin. Çocuklar masum, arkasındakilere bakacağız. Biz artık hırsızlıkla anılmak istemiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar