Yolsuzluk operasyonu gelişmelerini eylemle protesto ettiler

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yaşanan gelişmeler Bursa'da düzenlenen eylemle protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk operasyonu gelişmelerini eylemle protesto ettiler

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yaşanan gelişmeler Bursa'da düzenlenen eylemle protesto edildi. Mitingde konuşan CHP Yıldırım İlçe Başkanı avukat Güner Aklan, "Millet kış gününde üşümemek için tek odayı ısıtarak çoluk çocuk aynı odada yatarken, birileri para sayma makineleriyle yatağa girmiştir." dedi.

Yolsuzluk operasyonu sonrası yaşanan gelişmelere bir tepki de Bursa'dan geldi. Akşam saatlerinde Mesken Meydanı'nda 'Soygun ve vurgunun hesabını sormak için alanlardayız' sloganları eşliğinde toplanan CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı üyeleri, ellerindeki pankartla hükümet temsilcilerine tepki gösterdi. Partili gençlerin ayakkabı kutularıyla oynadıkları temsili oyun dikkat çekti. 'Var mısın, yok musun?' yarışmasını canlandıran partili gençlerin oyunu, alandakiler tarafından büyük beğeni topladı.

'Hükümet istifa' sloganları altında kürsüye gelen CHP Yıldırım İlçe Başkanı avukat Güner Aklan, şunları kaydetti: "Millet kış gününde üşümemek için tek odayı ısıtarak çoluk çocuk aynı odada yatarken, birileri para sayma makineleriyle yatağa girmiştir. Milletin posta kutularında elektrik, doğalgaz, telefon gibi onlarca fatura birikirken birileri ayakkabı kutularında milyon dolarlar biriktirmiştir. Biz, CHP olarak olumlu muhalefet adına üzerimize düşeni yaparak, buradan ülkeyi yönetenlerden tekrar tekrar şunu özellikle talep ediyoruz; ülkenin dikkatörlüğe değil özgürlüğe, ayrımcılığa değil eşitliğe, yoksulluğa değil refaha, bölünmeye değil kardeşliğe, toplumsal barışa ve hoşgörüye ihtiyaç vardır. Bunları gerçekleştirmek adına üzerinize düşenleri yapmak zorundasınız. Bunları yapmayacaksanız, doğruyu bulmak adına her zaman güvendiğimiz bu halk, size gerekli cevabı 30 Mart seçimlerinde verecektir."

Mitingin ardından CHP'li grup, CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. CİHAN

Yorumlar