'Yolsuzluğa, rüşvete bulaşanların cezalandırılmasının takipçisi olacağız'

Afyonkarahisar’da 33 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek kurduğu Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu ‘Afyon Milli İradeye Sahip Çıkıyor’ yürüyüşü yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Yolsuzluğa, rüşvete bulaşanların cezalandırılmasının takipçisi olacağız'

Afyonkarahisar’da 33 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek kurduğu Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu ‘Afyon Milli İradeye Sahip Çıkıyor’ yürüyüşü yaptı. Yürüyüşte, 'Militan savcı istemiyoruz, Yargı devleti istemiyoruz' sloganları atıldı.

Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Birsen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Abdullah Çelik, herhangi bir yolsuzluğa, rüşvete bulaşmış olanlar varsa en adil bir şekilde yargılanmasının ve cezalandırılmasının takipçisi olacaklarını, ancak yolsuzluk maskesi altında ülkenin birlik ve dirliğine karşı operasyon yapılmasına asla pirim vermeyeceklerini söyledi. Çelik, “Elbette bu topraklarda yaşayan her fert ve kurum bizim gibi düşünmek zorunda değildir. Ancak, zorunda olduğumuz şey bu milletin çıkarlarıdır. Tartışmanın odağında yer alanların; paralel devlet, cunta gibi, sağlıklı bir devlet yapısında olmaması gereken yapılanmalara karşı çıkmak yerine Müslüman duruş ve kardeşliğine yakışmayacak bir tavır geliştiriyor olmasını, görmekten büyük ve derin bir üzüntü duymaktayız.” dedi.

Afyonkarahisar İmaret Camii önünde başlayan yürüyüş Anıtparak önünde sona erdi. Yürüyüşe; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, sivil toplum ve sendika başkanları vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar