Yollara yerleştirilen hız kesici ile trafik kazalarının önlenmesi amaçlanıyor

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde araçların hız yapmalarını engellemek amacıyla şehrin işlek caddelerindeki yollara plastik hız kesici yerleştirildi. Yeni uygulama ile ilçede trafik kazalarının engellenmesi amaçlanıyor.    Yerköy...

Google Haberlere Abone ol
Yollara yerleştirilen hız kesici ile trafik kazalarının önlenmesi amaçlanıyor

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde araçların hız yapmalarını engellemek amacıyla şehrin işlek caddelerindeki yollara plastik hız kesici yerleştirildi. Yeni uygulama ile ilçede trafik kazalarının engellenmesi amaçlanıyor.

    Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, yaptığı açıklamada şehrin trafik yoğunluğu fazla olan bölgelerinde yollara plastik hız kesici yerleştirildiğini söyledi. Başkan Ağaoğlu, "Bazı cadde ve sokaklarımızın yollarında herhangi bir kazaya meydan vermemek amacıyla montajı yapılan plastik hız kesiciler sayesinde sürücülerimiz daha yavaş araç kullanmak zorunda kalacak. Bu sayede sürücülerimiz araçlarının hızını azaltarak can ve mal kaybının önüne geçmiş olacak." dedi.

    İlçede asfat yol yapımının tamamlanması ile sürücülerin hız sınırını aşmamaları için böyle bir uygulama başlattıklarını söyleyen Ağaoğlu, "Daha önceki yıllarda yollarımız oldukça bozuktu ve vatandaşlarımız ister istemez şehir içerisinde yavaş araç kullanıyordu. Yollarımızın tamamen yapılmasının ardından şehir içerisinde hız sınırını düşürmek ve özellikle de kavşaklarda meydana gelen trafik kazalarını engellemek için hız düşürücü barikatlarla sürücülerimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Biz sürücülerimizin, vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın trafik kazalarına maruz kalmamaları için barikatları kısa sürede şehir içerisinde bulunan yollarımıza kurduk." diye konuştu.

    Yerköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ilçe içerisinde muhtelif yerlerde araçların sürat yapmalarına engel olmak amacıyla yapılan hız kesiciler, Kasımpaşa, Yediler ve Çarşı Mahallesi’nde vatandaşların kullanımına sunuldu. CİHAN

Yorumlar