Yoldaki çukur için tazminat aldı

Almanya'da Heilbronn Bölge Mahkemesi, araba lastiğinin patlamasına neden olan yoldaki çukur için bir araç sahibine tazminat ödenmesine karar verdi.48 yaşındaki araç sürücüsü, yoldaki çukur nedeniyle araç lastiğinin zarar gördüğünü belirterek...

Google Haberlere Abone ol
Yoldaki çukur için tazminat aldı

Almanya'da Heilbronn Bölge Mahkemesi, araba lastiğinin patlamasına neden olan yoldaki çukur için bir araç sahibine tazminat ödenmesine karar verdi.

48 yaşındaki araç sürücüsü, yoldaki çukur nedeniyle araç lastiğinin zarar gördüğünü belirterek olayı mahkeme taşıdı. Mahkeme, belediyeyi 300 Euro tazminat ödemeye mahkum etti.

Mahkeme kararında ayrıca, bozuk ve çukur yolların oluşmasına sürücülerin neden olduğunu ve bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini de ekledi.

Johannes Krist adlı sürücü, 1,20 metre uzunluğunda, 70 santimetre eninde ve 12 santimetre derinlikteki bozuk asfalt yoldan geçtiği sırada aracının lastiği parçalandı. Sürücü araçta oluşan hasar için 670 Euro tamir masrafı ödedi.

Belediyenin cadde ve yolların güvenliğinden sorumlu olduğunu belirten sürücü, avukatıyla birlikte dava açtı. Belediye ise savunmasında, sokak ve caddeleri düzenli olarak kontrol ettiklerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar