Yolcu minibüsü kaldırıma çıktı: 1 ölü 3 yaralı

Maltepe’de aşırı hız yaptığı iddia edilen bir yolcu minibüsü kaldırımdaki yayaların arasına daldı. Olay sırasında bir kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Kazaya tepki gösteren vatandaşlar yolcu minibüsüne saldırdı. Polis olayları...

Google Haberlere Abone ol
Yolcu minibüsü kaldırıma çıktı: 1 ölü 3 yaralı

Maltepe’de aşırı hız yaptığı iddia edilen bir yolcu minibüsü kaldırımdaki yayaların arasına daldı. Olay sırasında bir kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Kazaya tepki gösteren vatandaşlar yolcu minibüsüne saldırdı. Polis olayları güçlükle kontrol altına aldı.

Kaza akşam saatlerinde Girne Mahallesi, Narlıdere Caddesi 18 numara önünde meydana geldi. İddiaya göre, aşırı süratli olduğu ileri sürülen ve Maltepe-Zümrütevler arasında sefer yapan 34 M 1453 plakalı yolcu minibüsünün sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıktı. Önce park halindeki bir otomobile çarpan minibüs daha sonra kaldırıma çıktı. Kaldırımda yürüyen ses sanatçısı Abdullah Yıldız’ı altına alan minibüs 4 katlı binanın duvarına çarparak durabildi. Minibüsün altında kalan Yıldız, olay yerinde can verdi. Kaza sırasında minibüste bulunan 3 yolcu da çeşitli yerlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye, polis ve 112 ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk incelemelerde Abdullah Yıldız’ın olay yerinde can verdiği tespit edildi. Diğer yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yıldız’ın cesedi ise Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yıldız’ın düğünlerde ve özel gecelerdeki programlarda şarkı söylediği öğrenildi.

Bu arada hayatını kaybeden Abdullah Yıldız’ın yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. Kazada hasar gören minibüsün kaldırılması sırasında bazı vatandaşlar tepkisini minibüsten çıkarmaya çalıştı. Tekme ve yumruklarla minibüse saldıran şahısları polis ekipleri güçlükle engelledi. Minibüs olay yerinden kaçırılarak götürüldü. Çevredeki vatandaşlar ise minibüsün çok süratli olduğunu iddia etti. Bir görgü tanığı, “Süratli geliyordu, park halindeki arabaya çarpıp ileri doğru gitti ve oradaki vatandaşa çarptı. 1 ölü 3 yaralı vardı” dedi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

CİHAN

Yorumlar