Yol kapatan göstericilere müdahalede 16 asker yaralandı

Muş’un Varto ilçesinde yol kapatan PKK sempatizanlarına müdahale edildi. Araçların yakıldığı olaylarda göstericileri dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullanıp ve havaya ateş açan askerlere göstericilerin taş atması üzerine 16...

Google Haberlere Abone ol
Yol kapatan göstericilere müdahalede 16 asker yaralandı

Muş’un Varto ilçesinde yol kapatan PKK sempatizanlarına müdahale edildi. Araçların yakıldığı olaylarda göstericileri dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullanıp ve havaya ateş açan askerlere göstericilerin taş atması üzerine 16 asker yaralandı.

Varto-Karlıova karayolunun Leylek köyü mevkiine sabah saatlerinde inen bir grup PKK sempatizanı, karayolunda lastik yakarak davul zurna eşliğinde halay çekip, yoldan geçen araçları da durdurarak anahtarlarına el koymuştu. Kısa sürede 200 dolayında aracın biriktiği karayolu yapılan görüşmelere rağmen ulaşıma açılmayınca askerler müdahale etti. Durdurulan araçlar arasında yer alan İl Özel İdaresi’ne ait bir kamyon ve bir iş makinesini ateşe veren göstericiler, kendilerine müdahaleye gelen askeri aracı da taş yağmuruna tuttu. Yaklaşık yarım saat göstericiler arasında mahsur kalan askeri aracı kurtarmak için bölgedeki askerler uzun süre havaya ateş açtı. Biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilen göstericiler de askere taş attı. Çıkan olaylarda vücutlarına taş isabet eden 16 asker yaralandı. Arkadaşlarının sırtlarında ambulanslara ulaştırılan askerler, burada yapılan ilk müdahalelerin ardından Varto Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

CİHAN

Yorumlar