YÖK, Türkiye'de Sağlık Eğitimi ve Sağlık İnsangücü Durum Raporu'nu açıklayacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, hekimler ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı yayımladığı mesajla kutladı.

Google Haberlere Abone ol
YÖK, Türkiye'de Sağlık Eğitimi ve Sağlık İnsangücü Durum Raporu'nu açıklayacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, hekimler ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı yayımladığı mesajla kutladı. YÖK Başkanı, hazırlanan ‘Türkiye'de Sağlık Eğitimi ve Sağlık İnsangücü Durum Raporu’nun da açıklanacağını vurguladı.

    Gökhan Çetinsaya, YÖK olarak, sağlık alanına yönelik çalışmalara aralıksız devam ettiklerine belirterek, Mart 2013'te Afyon'da yaptıkları bütün paydaşların ve sektör temsilcilerinin katıldığı ‘Türkiye'de Sağlık Eğitimine İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’nda kararlaştırılarak kamuoyuyla paylaşılan ve bir rapor halinde Sağlık Bakanlığına da sunulan hususların uygulamasına dönük somut adımlar atıldığını hatırlattı.

    Afyon Çalıştayı’nda alınan kararlar bağlamında, tıp-sağlık alanındaki branşlar için belirlenen öğrenci kabulü ve eğitime başlanabilmesi için gereken asgari standartların Genel Kurul'da karar haline getirilerek uygulanmaya başlandığını söyleyen Çetinsaya, şöyle devam etti: “Diğer taraftan, kurulumuz bünyesinde ‘Tıp-Sağlık Komisyonu’ yeniden düzenlenmiş, ‘Üniversite Hastaneleri Komisyonu’ adıyla da yeni bir komisyon kurulmuş olup, konuyla ilgili bütün paydaşların temsil edildiği bu komisyonlar vasıtasıyla, gündemdeki bütün meseleler ayrı ayrı değerlendirilmektedir. Bu bağlamda, yükseköğretim kurumlarında döner sermaye gelirlerinden yapılacak ek ödemenin dağıtımı; Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesisleri ile Üniversitelere ait birimlerin birlikte kullanımı ve işbirliği; tamgün yasası çerçevesinde özel hastaneler veya vakıf yükseköğretim kurumları hastanelerinde çalıştırılabilecek öğretim üyelerinin belirlenmesine ilişkin kriterler gibi konularda çalışmalar tamamlanarak Sağlık Bakanlığı'na bildirilmiştir.”

    ÖZLÜK HAKLARIN DESTEKLENMESİ

    Çetinsaya ayrıca, akademik personelin özlük haklarının iyileştirilmesi, Temel Tıp eğitimine özel bütçeden destek sağlanması, 4/B kapsamındaki personelin ücret yükünün döner sermaye üzerinden alınarak özel bütçeye aktarılması gibi konularda da ilgili bakanlık ve kurumlarla görüşmelerin devam ettiğine işaret etti.

    RAPOR AÇIKLANACAK

    Çetinsaya mesajının sonunda, “Kurulumuz koordinasyonunda hazırlanan, ülkemizde sağlık eğitimi ve hizmeti veren kurumların durumunu 2003-2013 dönemini kapsayan veriler ışığında istatistiksel olarak bütün boyutları ve katmanlarıyla ortaya koyan ve bizlere bundan sonraki politika, strateji ve kalite çalışmalarımızda yol göstermesi beklenen Türkiye'de Sağlık Eğitimi ve Sağlık İnsangücü Durum Raporu tamamlanmış olup, 14 Mart Tıp Bayramı ve Sağlık haftası vesilesiyle tüm kamuoyunun ve paydaşların bilgisine sunulacaktır.” ifadelerine yer verdi. CİHAN

Yorumlar