YÖK, ÖSYM Başkanlığı İçin MEB'e 3 İsim Önerdi; Ali Demir Listede Yok

YÖK ÖSYM başkanlığı için hazırladığı 3 kişilik listeyi MEB'e yolladı. İlk sırada Prof. Dr. Ömer Demir var. Mevcut Başkan Demir'e ise listede yer verilmedi.

Google Haberlere Abone ol
YÖK, ÖSYM Başkanlığı İçin MEB'e 3 İsim Önerdi; Ali Demir Listede Yok

Üniversite sınavlarında kopya, sızıntı ve şifre skandalları ile adı gündemden düşmeyen ÖSYM Başkanı Ali Demir'in vazife süresinin dolmasına günler kala, yerine istikbal muhtemel ad belirlendi.

YÖK 3 İSİM GÖNDERDİ, MEVCUT BAŞKAN ALİ DEMİR YOK

YÖK'ün hazırladığı 3 benlik liste, Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi. YÖK'ten edinilen bilgiye göre, ÖSYM Başkanlığı için Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Ömer Demir, listede 1'inci olağan namzet şekilde yer aldı. Mevcut ÖSYM Başkanı Ali Demir'e ise listede yer verilmedi.

ÖMER DEMİR İSMİ AĞIR BASIYOR

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK'ün gönderdiği listeden istediği adı ÖSYM Başkanı şekilde atayacak; fakat Ömer Demir'in ÖSYM Başkanı olmasına kati gözüyle bakılıyor.

ALİ DEMİR'İN GÖREV SÜRESİ 29 MART'TA DOLUYOR

Üniversite sınavlarında kopya, sızıntı ve şifre skandalları ile adı çoklukla gündeme gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in vazife süresi 29 Mart'ta doluyor.

BU YIL İLK KEZ ERDOĞAN İSTEDİĞİ İSMİ ATAYACAK

Daha evvela ÖSYM Başkanı'nı YÖK atıyordu. Ancak 2011'de ÖSYM Kanunu'nun değişmesiyle ortak kuruluşa başkan, bu sene ilk kere YÖK'ün belirlediği 3 namzet arasından Cumhurbaşkanı sebebi ile atanacak. Erdoğan, istediği adı ÖSYM Başkanı şekilde atayacak.

(Kaynak : Milliyet)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar