YÖK Başkanı, ÖSYM’nin kararını değerlendirdi: Gözden geçirebilirler

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, üniversite sınav sorularının açıklanmama kararını ÖSYM'nin gözden geçirebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
YÖK Başkanı, ÖSYM’nin kararını değerlendirdi: Gözden geçirebilirler

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, üniversite sınav sorularının açıklanmama kararını ÖSYM'nin gözden geçirebileceğini söyledi. Çetinsaya, “Bu iki milyon kişinin de beklentileri var. Bir takım eleştirileri ve heyecanları var. Sistemdeki teorik haklılıkla, pratikteki haksızlık nasıl idare edilecek bilemiyorum. Herhalde kararlarını sanki gözden geçirebilirler, diye düşünüyorum.” ifadesini kullandı

YÖK’te düzenlenen bir etkinliğe katılan Çetinsaya, buradaki programın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. ÖSYM’nin aldığı soruların sınav sonrası açıklanmama kararını değerlendiren Çetinsaya şunları söyledi: “YÖK ve ÖSYM iki ayrı kurum. Bu karar bizim kararımız değil. Ben de bunu bir vatandaş olarak sürecin bir paydaşı olarak izliyorum. Teorik olarak bu kararın alınmasını gerektiren sebep haklı gözüküyor. Neden? Çünkü 30 yıldır soru sorula sorula bu sorular kamuoyuna mal edile edile giderek soru bankaları tükenmeye başlamış ve sorular zorlaşmaya başlamış. Eğer bu süreç soruları daha makul hale getirecekse öğrencilerin şikayetlerini azaltacak duruma getirecekse desteklenebilir bir süreç. Aynı zamanda dünyada da örnekleri var; ama şu psikolojik ortamda bunu savunabilmek, ne kadar mümkün onu da bilemiyorum. Bu iki milyon kişinin de beklentileri var. Bir takım eleştirileri ve heyecanları var. Sistemdeki teorik haklılıkla pratikteki haksızlık nasıl idare edilecek bilemiyorum. Herhalde kararlarını sanki gözden geçirebilirler diye düşünüyorum.”

HATALI SORULAR OLURSA NE OLACAK?

Bir gazetecinin sınavda hatalı sorular olması durumunda bunun nasıl tespit edilebileceğini sorması üzerine Çetinsaya, “Geçmiş yıllardaki gibi adaylar kağıtlarını görebilecekse, kendilerine verilen şifrelerle kendi kağıdını görebilecekse, söylenenlerin gerçekleşebileceğini zannetmiyorum. Adaylar zaten orada kendilerinin doğru ya da yanlışlarını görebileceklerdir.” diye konuştu.

Öte yandan YÖK Başkanı, internete düşen YÖK atamaları ile ilgili olduğu öne sürülen ses kayıtları hakkında yorum yapmak istemedi.
CİHAN

Yorumlar