Yok artık! Cenazeler havalimanında karıştı

Almanya'dan Türkiye'ye aktarmalı olarak getirilen bir cenaze İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda başka bir cenaze ile karıştırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yok artık! Cenazeler havalimanında karıştı

Almanya’nın Bochum kentinde yaşayan Mardinli Latife Sancak, şeker rahatsızlığı sebebiyle geçtiğimiz Perşembe günü vefat etti. Sancak’ın naaşı memleketlerinde defnedilmek üzere kefenlenip tabuta konuldu ve havayolu ile aktarmalı şekilde İstanbul’da gönderildi.

Ancak Latife Sancak’ın cenazesi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda öteki bir cenazeyle karıştırıldı.

CENAZELER FARKLI ŞEHİRLERE GÖNDERİLDİ

İstanbul’daki havayolu şirketi, Mardin’e göndermesi gereken cenazeyi Konya’ya ve Konya’ya göndermesi gereken cenazeyi ise Mardin’e gönderdi. Mardin Havalimanı’nda cenazeyi Midyat ilçesinde defnetmek için bekleyen Latife Sancak'ın yakınları, cenazenin kendilerine ilişkin olmadığını son anda başkalık etti. Duruma reaksiyon belli eden Latife Sancak’ın torunu Servet Yıldırım ile yakını Yahya Doğan, cenazeleri karıştıran havayolu şirketi konusunda hukuki süreç başlatacaklarını anlatım etti.

Almanya'nın Bochum kentinde yaşadıklarını ve Perşembe günü şeker hastası bulunan ninesinin öldüğünü söz eden Servet Yıldırım, cenazenin Duesseldorf havaalanından Türkiye'ye gönderdiklerini ve kendilerinin de öteki bir uçakla geldiğini söyledi.

Yıldırım, “Biz İstanbul'a geldik. Cenazemiz de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Oradan da aktarmalı Mardin'e gelecekti. Orada iri bir yanlışlık olmuş. Konya'ya giden bir cenaze ile karışmış. Bizim cenazemiz de Konya'ya gitmiş. Konya'daki cenaze de buraya geldi. Bunu cenazeyi Mardin’de teslim aldıktan sonra başkalık ettik. Büyük bir mağduriyet yaşadık. Cenazemiz Midyat'ta defnedileceği için köyden tüm akrabalarımız ile geldik. Cenazeye baktık bizim olmadığını görünce teslim almadık. Türkiye’nin oldukça çok ilinden akrabalarımız gelmişti, tamamı art yönelmek mecburiyetinde kaldı. Yarın yine gelecekler. Yetkililer bize tatmin edici bir yanıt veremedi. Bize 'yarınki uçağı bekleyin' dediler. Cenazemiz yarın sabah uçağı ile gönderilecek. Her iki cenaze de Almanya'dan yola çıkmış. Aktarmalı şekilde birisi Konya'ya birisi Mardin'e gelecekti. Orada çalışanlar nedeni ile karıştırılmış. Bizim cenaze Konya'ya Konya'nın cenazesi ise Mardin'e geliyor” dedi.

Yaşanan bu karışıklığın peşinden Konya'ya giden Latife Sancak'a ilişkin cenaze bugün sabah saatlerinde Mardin'e ulaştı. Cenazelerini sektör yakınları defin işlemi başlattı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar