Yoğun kış, ulaşımı ve eğitimi aksattı

Sivas’ta özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yoğun kış, ulaşımı ve eğitimi aksattı

Sivas’ta özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Olumsuz hava koşulları eğitimi de etkiledi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yollarda kesintiler yaşanıyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Suşehri-İmranlı il yolunun 28 ve 43. Km’leri arası ulaşıma kapalı bulunuyor. Karayolları ekipleri kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu arada İl Özel İdaresine bağlı bazı köy yolları kar yağışı nedeniyle kapalı bulunuyor. Merkez ve ilçelere bağlı kapalı bulunan 221 köy yolunu açma çalışması sürerken Zara’da 50, Yıldızeli’nde 46, İmranlı’da 39, Kangal’da 20, Hafik’te 17, Gürün’de 10, Şarkışla’da 8, Doğanşar’da 6, Ulaş’ta 4, Altınyayla’da 2 ve Gemerek’te ise 1 köy ile bağlantı sağlanamıyor. Karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarını açmak için çalışmaları sürüyor.

Öte yandan Koyulhisar ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitime bir gün ara verildi. CİHAN

Yorumlar