Yimpaşzedeler, Başbakan'dan mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Merkezi Yozgat’ta bulunan Yimpaş Holding'e bağlı halka açık 3 ayrı anonim şirketin Yozgat'ta bugün yapılması planlanan olağan genel kurul toplantısı, çoğunluğunun sağlanamaması nedeniyle yapılamadı.

Google Haberlere Abone ol
Yimpaşzedeler, Başbakan'dan mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Merkezi Yozgat’ta bulunan Yimpaş Holding'e bağlı halka açık 3 ayrı anonim şirketin Yozgat'ta bugün yapılması planlanan olağan genel kurul toplantısı, çoğunluğunun sağlanamaması nedeniyle yapılamadı. Toplantıya katılmak üzere yurt dışı ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen yaklaşık bin kişi Yimpaş yöneticileri ve holding başkanına tepki göstererek bir an önce paralarının ödenmesini istedi.
Yimpaş AVM önünde toplanan kalabalık, kendilerine net bir bilgi verecek yetkili dahi bulamadıklarından yakındı. Başbakan'a seslenen ortaklar, Meclis'te bir gecede istenen kanunların çıkarıldığını belirterek, kendilerinin de YİMPAŞ’ta olan paralarının alınmasına yardımcı olunmasını istedi.

Yimpaş ortaklarından Mustafa Soldamlı, Kayseri'den Yozgat'a geldiğini belirterek, "2012 yılı 20 Mart’ta geldim durumumu telefonda izah ettim ve 'bana gel' dediler. Abdullah Örnek’le görüştüm. senin durumun vahimmiş, dediler. Aylık 300 yerine 500 ödeyelim, dediler. Elimden bütün kağıtları aldılar. Hiç bir kağıt yok, 10 bin 200 Euro param var." dedi.

2000 YILINDA 253 BİN MARK YATIRDI

Gümüşhane’den geldiğini ifade eden Saffet Aydın’da 2000 yılında 253 bin Mark olarak para yatırdığını ve 3 ay sonra kriz çıktığını ifade ederek o günden beri parasını alamadığını belirtti. Bu işi çözecek merciin hükümet olduğunu vurgulayan Aydın,” Hükümet bir gecede, kanunlar çıkarıyor ve neler yapıyor, ama buna gelince Başbakan diyor ki; bana mı sordular da verdiler, diyor. Ona mı sorup verilmesi gerekiyor. Bir gecede, ne kanunlar çıkarıyorlar, neleri çözüyorlar da, bunu bilinçli olarak çözmüyorlar, hakkımızı helal etmiyoruz. Bizi, faize girmemek için buralara yönlendirdiler ve bizi rezil ettiler."

ŞEHİT KARDEŞİ: BAŞBAKAN SÖZ VERDİ ONA RAĞMEN PARAMI ALAMADIM

Hatay’dan gelen ortaklardan şehit kardeşi Ali Yılmaz da, 2007 yılında kardeşinin şehit olduğunu ve o tarihte Başbakan'ın evlerine taziyeye geldiğini hatırlatarak, “Başbakanımız bize taziye ziyaretine gelmişti. Bize bir isteğiniz var mı yardımcı olacağımız bir şey var mı? Diye sordu. Bende Yimpaş’ta 30 bin Euro paramın olduğunu alamadığımı ve bana bu konuda yardımcı olup, olamayacağını sordum. O da yardımcı olabileceğini ve Dursun Uyar’la görüşebileceğini ifade etti ve o zamanki Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e de, yardımcı olunması konusunda talimat verdi. O günden bu yana hiç bir gelişme olmadı. Sadullah Bey'le görüşmeye gittim ve Yozgat milletvekilini arayıp, ulaşamadığını söyledi ve buna benzer bahaneler öne sürdü. Ben şehit abisiyim, o zaman benim yüreğim yanmıştı. O zaman bana şu söylenseydi; biz bu özel şirkettir, buna müdahale etme şansımız yoktur. Denseydi ben, bu kadar uğraş vermezdim. Buradaki insanların tamamı, iyi niyetinden Yimpaş’a para yatırdı. Fazla kazanmak için değil, faizli para kazanmak yerine buraya iyi niyetle yatırdı buraya. Yoksa, Başbakan'ın düşündüğü gibi bunlar fazla kar ederken, bana sordunuz gibi başka şeyler geliyor aklına. Bu hükümet, istediği yasayı istediği dakikada çıkartabiliyor, Yimpaş’ı da aynı şekilde yasalar çıkartarak bizim hakkımız alabilir." dedi.

'BABAM KALP KRİZİ GEÇİRDİ KARDEŞLERİM MAĞDUR'

Babasının üzüntüden kalp krizi geçirdiğini ve yaşamını yitirdiğini söyleyen Kemal Acer ise "İstanbul'dan geliyorum. Babamın 80 bin Euro'su vardı ve buraya yatırmıştı. 15 senedir, beş kuruş vermediler. Babam bunların sıkıntısı ve üzüntüsü yüzünden vefat etti. Annem ve kardeşlerim var çok mağdurlar."dedi.
Yozgat'tan eli boş dönen Yimpaş mağdurları, bu şartlarda genel kurul toplantılarının yapılmasının mümkün olmadığını belirterek başbakan ve cumhurbaşkanından kendilerine yardımcı olmasını istedi.
CİHAN

Yorumlar