Yılmaz: Türkiye genelindeki bütün askerlik şubeleri kapatılabilir

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 150’ye yakın askerlik şubesini kapattıklarını belirterek, "Türkiye genelindeki bütün askerlik şubeleri kapatılabilir. Yani hizmet aksamaz. Ömrünüzde bir sefer bile askerlik şubesine gitmeden askerlik hizmetini...

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz: Türkiye genelindeki bütün askerlik şubeleri kapatılabilir

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 150’ye yakın askerlik şubesini kapattıklarını belirterek, "Türkiye genelindeki bütün askerlik şubeleri kapatılabilir. Yani hizmet aksamaz. Ömrünüzde bir sefer bile askerlik şubesine gitmeden askerlik hizmetini tamamlarsınız. Ön yoklamayı kaldırdık, son yoklamayı kaldırdık, yedeklik yoklaması da vardı, biz onu da kaldırdık." dedi.

Kara yolu ile Sivas’tan Erzincan’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Yılmaz’ı, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır ve kurum müdürleri karşıladı. Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’den, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Yılmaz, askerlik şubelerinin kapatılması ve İsrail ile Filistin arasında yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2011’den sonra bu göreve geldikten sonra 150’ye yakın askerlik şubesini kapattıklarını ifade etti. Bakan Yılmaz, şunları ifade etti: "Bir hususu çok daha net söyleyeyim; şu andaki Türkiye genelindeki bütün askerlik şubeleri kapatılabilir. Yani hizmet aksamaz. Niye aksamaz? E-Devlet üzerinden bir şifre alınması kaydıyla yani bu Ağustos celbinde de başlattık, internete girersiniz hangi askerlik şubesine sevkinizin yapıldığını öğrenirsiniz, ondan sonra o sevk için size bir yolluk ücreti ödenir, o yolluk ücretinizin de hangi postaneye veya hangi bankaya yatırıldığını da öğrenebilirsiniz. Ömrünüzde bir sefer bile askerlik şubesine gitmeden askerlik hizmetini tamamlarsınız. Dolayısıyla diyoruz ki vatandaş devletin memuru ile muhatap olmasın. Vatandaş gelip de askerlik şubesinde beklemesin. Biz ön yoklamayı kaldırdık, son yoklamayı kaldırdık, işte herkes bilir ki çağ dışı, nerede olduğunuzu bildiren yedeklik yoklaması da vardı biz onu da kaldırdık. Neden? Mernis sistemine geçildikten sonra adrese kayıtlı nüfus sistemine, zaten vatandaşın nerede olduğunu sen biliyorsun. Devletin bir bildiğini, bir kuruluşu vatandaştan, eskiden öyleydi. Benim ikametgahım buradadır diye bir dilekçe ile mutlaka askerlik şubesine başvurmam lazımdı, eğer başvurmazsam onda da bakaya işlemi gibi para cezası geliyordu. Şimdi hamd olsun, bunların hepsi kaldırıldı, internet üzerinden bir sefer bile ömründe askerlik şubesine gitmeden askerliği tamamlamak mümkün."

"İKİ KÖTÜLÜKTEN BİR İYİLİK ÇIKMAZ"

İsrail ve Filistin ile ilgili açıklamalar yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İsrail’e dünyada tek kötü söz söyleyebilen olmadığına işaret etti. İsmet Yılmaz, şöyle dedi: "Batı yanlarında, çünkü dünyada tek hegemonik güç onlar. Hegemonyayı onlar ellerinde tutuyor. Zaten Amerika onların lideri. Bunlarda hemen birisi söylerse antisemitist diye suçlarlar. Büyük bir basın güçleri var, artı finansal güçleri var. Siyasetçilerin yeniden seçilebilmeleri için basının kendilerine saldırmaması lazım. Mali kaynaklara ulaşılabilmesi lazım. Bu kriterlerin hepsinin üzerine bir de soykırım suçlamasını koyduğumuz zaman, İsrail ne yaparsa yapsın hiç kimse sesini çıkartmıyor. Bundan sonra bu olay, tamamı ile kendisini devam ettirir. Yani İsrail’in insafına bırakılmıştır. Batının yapabileceği hiç bir şey yok. Muhakkak ki biz de biliyoruz ki mevcut Amerika yönetimi bu Ortadoğu'da barış istediğine biz de inanıyoruz. Ancak istemek yetmiyor. Sonuçta elini uzatması gereken İsrail. İsrail’i bu elini uzatmaya zorlamak lazım. İsrail’in şu anki dönemde Netenyahu yönetimi eski liberal demokratlardan aşırı sağcıların temsilcisi, yönetimi olarak gelmiş. Yani Filistin devletinin kurulmaması için azmetmiş olanlar şu anda iktidardalar. Bunlarla birlikte iki bağımsız devletin yan yana yaşaması 67 sınırlarına çekilmesi lazım. İsrail 67 sınırlarında İsrail’le Filistin iki bağımsız ülkenin yan yana yaşaması lazım. Ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin de böyle karar almasına rağmen İsrail hiç birisine uymuyor. Uluslararası sözleşmeler kendiniz uyarsanız uyarsınız. Yoksa uluslararası bir güç yok, hele de Amerika yanındaysa. Amerika'da mevcut yönetim şu anda Ortadoğu'da bir barış istese de İsrail’in oradaki ekonomik finansal gücü antisemitizm propagandası ile herkesi sindirmiş durumdalar. Peki çare nedir. Çare, şu anda İsrail içindeki ehli insaf sahibi akil olan, çünkü ben de okuyorum, Yahudi kuruluşları İsrail’in bu yaptığının doğru olmadığı, oradaki durumu bir gözlemci anlatırken ağlıyor. Yani sözleri ifade edecek kelimelerin yetersiz kaldığı durumlar var ya yani o mevcut durumu ifade edebilecek söz bulamıyor.

Haksızlığı engelleyemiyorlar. İslam dünyasını görüyorsunuz. Suriye kendi içinde parçalanmış. Irak kendi içinde parçalanmış. Mısır demokratik bir seçimle başa gelmiş bir iktidarı yine işbirlikçileri ile birlikte adeta İsrail’de yani refah kapısı açıktı. Refah kapısını açan bir iktidarı götürdüler, İsrail’in istediği gibi refah kapısını kapatan bir iktidarı yine başa getirdiler. Dolayısıyla onun devamını istiyorlar. Mısır’ın problemi öyle, Libya’nın problemi öyle. Yani İslam dünyasının, Pakistan’ın terörle mücadelesi var, Bangladeş’in öyle, dolayısıyla bu İslam coğrafyasında tek başı dik anlı açık her gördüğünü söyleyen tek ülke Türkiye. Bu böyle devam edecek. Bunun yolu Filistinlilerin kendini savunması. Çünkü şu ana kadar binin üzerinde insan öldü. Ama İsrail’den de ölen var. İsrail’in ölen sayısı 50’dir, 100’dür. Kendilerinin açıkladığı 50-60 civarı. Ancak Filistinli yetkililerin açıkladığı rakam 100’ün üzerinde bir rakam. Dolayısıyla İsrail’in kayıpları arttıkça İsrail ateşkesi kendisi isteyecektir. O zaman birinci husus sabırla mücadeleye devam.

İkinci husus, İsrail içindeki ehli insaf sahibi insanların bu yapılanın doğru olmadığını uluslararası toplumun nezdinde itibar kaybına uğradıklarını, bakın Güney Amerika'daki iki devlet büyük elçiliklerini çekti. Hem Peru çekti hem Şili çekti. Bolivya, burayı terörist devlet diye ilan etti. Dolayısıyla Latin Amerika'daki el insaf sahibi yönetimler bu yapılanın doğru olmadığını, bir terörist devlet eylemi olduğunu söylediler. Nihai umut uluslararası baskının artması. Batı'dan böyle bir baskı gelebilmesi mümkün değil. Latin Amerika bu açıdan batıdan biraz daha farklı bakış açısına sahip olan ülke artı bir de İsrail’in içinde ki ehli insaf sahibi Yahudiler. Bunların içinde insaf sahibi olanları vardır. Kendi yöneticilerine seslerini gür çıkarırlarsa, kendi yöneticilerine bu yapılanın doğru olmadığını söylerlerse Ortadoğu’da bir ateşkes, kalıcı bir ateşkes, sürdürülebilir bir ateşkes sağlanır diye düşünüyoruz. Allah Filistinlilerin yardımcısı olsun. Güç ile kuvvet ile hiç kimse varlığını sürdüremez. Ormanların kralı aslandır. Gücüyledir. Aslanlar şu anda koruma altında. Tek başına güç sahibi olmak neslin büyümesine, devamına yetmiyor. İlahi düzenden haktan hukuktan ayrılmamak lazım. Şu anda batılı ülkeler İsrail’e ses çıkarmayarak İsrail’e iyilik de yapmıyorlar. İsrail’e kötülük yapıyorlar. Dolayısıyla iki kötülükten de bir iyilik çıkmaz. Allah, Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun.”

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Bakan Yılmaz’a Erzincan işi bakır hediye ederken, Bakan Yılmaz da Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’e çini işlemeli tabak hediye etti. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Erzincan Valiliği ardından Erzincan Belediyesi, AK Parti İl Başkanlığı ve 3. Ordu Komutanlığı'nı ziyaret etti.

CİHAN

Yorumlar