Yılmaz, ilk ziyaretini Bafra'ya yaptı

AK Parti'den Samsun Büyükşehir Belediye başkan adaylığı açıklanan Yusuf Ziya Yılmaz ilk ziyaretini Bafra’ya yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz, ilk ziyaretini Bafra'ya yaptı

AK Parti'den Samsun Büyükşehir Belediye başkan adaylığı açıklanan Yusuf Ziya Yılmaz ilk ziyaretini Bafra’ya yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Öğretmenevi'nde düzenlenen öğle yemeğinden sonra ilçenin problemlerini masaya yatırdı. Yılmaz, "Burada bulunmamızın nedeni 2004 yılı başında başlayacak 'Bütünşehir ve Büyükşehir Yasası' ile ilgilidir. 30 Mart 2014 seçimlerini kastetmiyorum. 30 Mart 2014 tarihinden sonra vatandaşlarımız Bütünşehir ve Büyükşehir Yasası hakkında ne yaptınız diye soracak. Hizmetin devamının aksamaması için çalışmalar yapacağız. Bafra’nın üzerinde aksiyon, değişim hareketleri yapacağız. Bu hareketleri görüşmek için toplandık. Bafra’da AK Parti’nin yapacağı projeleri ortaya koyacağız. Nasıl yapacağımızı, finansını nerden bulacağımızı analiz edeceğiz." dedi.

Amerika’yı yeniden keşfetmek gibi bir niyetleri olmadığını kaydeden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şunları söyledi: "İl Özel İdarelerinin 2014 yılında kapanmaları durumunda çalışmalar yavaşlayacak. Özel İdare kapsamında yürüyen işlerimiz var. İlçe belediyelerimiz, belde belediyelerimiz kapsamında işlerimiz var. Ama bu işlerin bazıları çeşitli nedenlerle yavaş ilerleyen veya çeşitli imkansızlıklarla durma noktasında olanlar olabilir, bunların nedenleri olabilir. İl Özel İdaresine bağlı ilçelerde en acil olan 5 -6 projeyi ortaya koymak için bu çalışmalara start verdik.
İlçelerin gündeminde olan öncelikli projelerden söz etmek gerekir. Yol, su, çevre, kanalizasyon gibi problemler bizim için önceliğimiz olmalıdır.
Bu problemleri de 4 ay içinde çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı koordineli bir şekilde hızlandırmamız gerekir.’’

Toplantıya AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, belde belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi birim müdürleri, İlçe Özel İdare Müdürü Yakup Tulum, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven katıldı. CİHAN

Yorumlar