Yılmaz: İftar sofralarını katılan insanlar güzelleştiriyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ev sahipliğini yaptığı Havza ilçesindeki toplu iftar programına katıldı. Katılımın yüksek olduğu iftar yemeğinde vatandaşlara teşekkür eden Başkan Yılmaz, “Biz bu organizasyonları...

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz: İftar sofralarını katılan insanlar güzelleştiriyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ev sahipliğini yaptığı Havza ilçesindeki toplu iftar programına katıldı.

Katılımın yüksek olduğu iftar yemeğinde vatandaşlara teşekkür eden Başkan Yılmaz, “Biz bu organizasyonları yaparız ama insan olmadıktan sonra, bu güzellik oluşmaz.” dedi. Katılımın yoğun olması sebebiyle hazırlanan yemek yetmedi. Bazı vatandaş orucunu çevredeki lokantalarda açmak zorunda kaldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kevser Camii Akıllı Park Meydanı'nda yapılan toplu iftar programa yoğun bir katılım yaşandı. İftar öncesinde Havzalılarla kucaklaşıp ayaküstü sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, vatandaşların Ramazanını kutladı. İftarın ardından alandakilere hitap eden başkan Yılmaz, “Bu akşam Havzamız, Havza meydanı her sene olduğu gibi bir başka güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Ama bu güzelliği oluşturan asıl neden, sizlerin katılımınızdır. Ramazan’ın ruhunu, sevgisini ve iletişimini yüreğimizde hissettirdiniz. Allah hepinizden razı olsun. Biz bu organizasyonları yaparız ama insan olmadıktan sonra, sizin bu güzel katılınız olmadıktan sonra bu güzellik oluşmaz. Bu güzelliği oluşturduğunuz için Rabbim dualarınızı kabul etsin. Evlerinizde çocuklarınızla beraber huzur ve sağlık içinde nice Ramazanları, Kadir gecelerini ve Ramazan bayramlarını idrak etmeyi nasip etsin.’’ şeklinde konuştu.

KATILIM ÇOK OLUNCA YEMEK YETMEDİ

Düzenlenen iftar programına beklenenin üzerinde katılım olunca, hazırlanan yemek iftara gelenlere yetmedi. Yemek alamayanlara ‘Yemek bitti’ denilmesi üzerine bazı vatandaşlar orucunu ilçe merkezindeki lokantalarda açmak zorunda kaldı.

İftar yemeği sonrası bir çay ocağına oturan Yılmaz, muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarlardan sıkıntılarını korumalarıma yazdırmalarını isteyerek, sorunları ile ilgileneceğini ifade etti. Mahalle muhtarlarının ‘suyumuz yok, yolumuz yok sondaj yapmamız için yardımcı olun’ taleplerine ise “Sadece burada o sorun yok, Samsun genelinde bu sorunlar var.” diye cevap verdi.

İftar programına il ve ilçe yönetimleri ile vatandaşlar katıldı.

CİHAN

Yorumlar