Yıllardır hayalini kurdu, altıncı kattaki evini botanik parkına çevirdi

Bursa’da özel güvenlik görevlisi genç, çocukluktan beri hayalini kurduğu botanik evi hazırladığı projeyle hayata geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Yıllardır hayalini kurdu, altıncı kattaki evini botanik parkına çevirdi

Bursa’da özel güvenlik görevlisi genç, çocukluktan beri hayalini kurduğu botanik evi hazırladığı projeyle hayata geçirdi. 2 yıl süren çalışmalarla evinin teras katındaki daireyi botanik parkına çeviren Fatih Şentürk’ün ‘tropikat’ adını verdiği evinde özel olarak tasarlanan gölette balıklar; botanik parkında onlarca çeşit balık ve kuş bile var.

    Lise mezunu Fatih Şentürk, çocukluğunda su birikintisinde balıkla oynadığı evlerinin teras katındaki daireyi özel olarak tasarladı. Adeta bir iç mimar edasıyla kolları sıvayan 24 yaşındaki Şentürk, 2 yıllık çalışma sonrası daireyi botanik parka dönüştürdü. Osmanlı dönemi evlerden de esinlenen Şentürk’ün tasarladığı dairede balıktan kuşa birçok hayvan türü de yaşıyor.

    Dairenin salon kısmına adeta gölete dönüştüren Şentürk, Osmanlı çeşmesi yapmayı da ihmal etmemiş. Çeşitli dondurulmuş hayvanlar ile Osmanlı döneminden kalma para ve diğer antika eşyaların yer aldığı daire adeta bir müzeyi andırıyor. Evin yatak odası ise en dikkat çeken köşelerden çünkü üstü camla kapatılan küçük yatak odasında geceleri ay ve yıldızları izlemek bile mümkün hale gelmiş. Evin misafir odası bölümü ise tam bir botanik parka çevrilmiş. Şark odasının cam ile bölünen kısmında suni şelaler ve gezinen kuşlar eve ayrı bir hava katmış.

    BAHÇE HAYALİMİ ALTINCI KATA TAŞIDIM

    Botanik ev projesini çocuk yaşlarda hayalini kurduğunu belirten Fatih Şentürk, şunları kaydetti: "Bahçe özlemim vardı, malum şehirde her yer beton. Ben de altıncı kata taşıdım bahçe hayalimi ve hayvan sevgimi. Biraz mini botanik tarzında oldu. Sağolsun arkadaşlar ‘mini botanik’, Fatih’in Dünyası’ gibi kelimeler kullanıyor ve son olarak ‘tropikat’ olarak ismini koyduk. 2 sene sürdü çalışmalarımız, iş çıkışı, zaman ve para bulunca yapabildik. Koi ve Japon balıklarının bulunduğu gölet yaptım. İçeride kuşlar var. Küçük yaşlarda zaten ben de balık bakma hayalim. Askerdeyken kafamda planladım. Asker dönüşü maket olarak babama sundum. Sağ olsun babam da destek verdi, onlar olmasaydı böyle bir ev yapamazdım."

    Sosyal paylaşım sitesinde de bir hayli ilgi gören botanik evin misafirlerinin eksik olmadığını belirten Şentürk, evin adeta bir huzur merkezi olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar