Yılın ilk yat turu turistlerle başladı

Akdeniz Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Mersin'de, tatilcilerin ilgi gösterdiği günübirlik yat turları, hava sıcaklıklarının artmasıyla bu yıl erken başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yılın ilk yat turu turistlerle başladı

Akdeniz Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Mersin'de, tatilcilerin ilgi gösterdiği günübirlik yat turları, hava sıcaklıklarının artmasıyla bu yıl erken başladı.

Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesinde yerli ve yabancı turistler günübirlik düzenlenen yat turlarıyla mavi yolculuk yapmanın keyfini çıkarmaya başladı. Mahallede turizm işletmelerince düzenlenen turlarla, farklı koylarda denizin tadını çıkaran yerli ve yabancı turistler, Holmi Harabeleri, Liman Kalesi, Dana Adası gibi tarihi mekanları da denizden izleme imkanı buluyor. Bu yılın ilk turunda yat turunun ilk misafirleri Almanyalı, Hollandalı, Amerikalı turistler oldu. Bunun yanı sıra bu yıl Kuzey Irak’tan gelen yoğun turist akımı olduğu kaydedildi. Turistler, yat turlarında Akdeniz'in mavi sularında serinlemenin yanında türk müzikleri eşliğinde oynayıp, milli müzikleri eşliğinde toplu dans ederek ve çeşitli animasyon gösterileriyle de doyasıya eğlendiler.

Yat turu düzenleyen Göktuğ Yatçılık Sahibi Ali Küçük, “Tasucu Türk turizmine en iyi hizmet veren ve Türkiye’deki en iyi koylardan ve adalardan restorasyonu en zengin olan bir tur güzergâhına sahibiz. Uzun yıllardır ilk başlatan şirket olarak şu an da burada bir sektör yarattık yatçılık adına ve bu sektörümüzü sadece yerli turizmle bugüne kadar taçlandırıyorduk. Şu anda fuarlar da ve çevre illerde yurtdışında çalışmalar yaparak bu çalışmalarımızın fuar sonuçlarını da yavaş yavaş almaya başladık. Bugün Alman, Hollandalı, Amerikalı turistleri artık yatlarımızda bölgemizde görmeye başladık. Onlarda daha sık bir şekilde bizi ziyaret ediyorlar. Son zamanlarda ise kuzey ıraktan gelen turistlerin yoğun bir ilgisi bu tarafa doğru yöneldi. Mersin artık turizmde parlayan bir mücevher şeklinde ve mersin turizmine de günübirlik yatlar olarak çok büyük katkılar sunuyoruz. Ve bizim bölgemizdeki koylar adalar doğu Akdeniz’in en güzel, en zengin koyları ve adaları olmakla beraber keşfedilmemiş doğal bakir yerlerdir. Sizleri de bu keşfedilmemiş adaları koyları keşfetmeye ve bu güzellikleri beraber yaşamaya davet ediyorum. Bütün herkesi Taşucu’na bekliyoruz. Sizlerde bu güzel yerlerin tadına varın. Bu güzel kristal mavi sular denizlerimizde sizde yüzün. Akdeniz foklarını ve carettalarla iç içe bir tur yapma şansını elde edeceksiniz.” dedi.

Turlara katılan tatilcilerin yaklaşık 8 saat keyifli vakit geçirebildiğini Küçük, "Turlara çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi katılıyor. Yeni başlayan yat turlarına haziran, temmuz ve ağustos aylarında ilgi daha çok artıyor. Turlarımız sayesinde, Mersin'e gelen turistlere farklı bir bakış açısı kazandırıyoruz. Bir anlamda Akdeniz'in gizli kalmış koylarını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmış oluyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar