Yılın hekimi Milas'tan

Muğla'nın Milas ilçesindeki 8 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Serap Türkekul, yılın hekimi seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Yılın hekimi Milas'tan

Muğla'nın Milas ilçesindeki 8 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Serap Türkekul, yılın hekimi seçildi. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in elinden ödülünü alan Türkekul, "Bu plaketi, tüm bayan meslektaşlarım adına kabul ediyorum." dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Çalışan Hakları ve Güvenliği" konulu bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Güvençer'in yanısıra İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, şube müdürleri ve sağlık personeli katıldı. İl Sağlık Müdürü Tekin, açılış konuşmasında 14 Mart Tıp Bayramı'nın, son yıllarda yaşanan şiddet olayları sebebiyle buruk kutlandığı söyledi. Ülkede son yıllarda sağlıkta şiddetin arttığına dikkat çeken Tekin, Muğla’da 5 Haziran 2012 ile 4 Mart 2014 arasında sağlık personeline sözlü ve fiziki şiddet olmak üzere 301 vaka yaşandığını kaydetti. Vali Güvençer ise şiddetin olmaması için her türlü tedbirin alınması gerektiğini belirterek, "Doktor hanımı yürekten alkışlıyorum. Haddizatında biraraya gelip değerli sağlık çalışanlarının günlerini kutlamalıydık. Onlara hepimizin toplumsal borcu olan şükran borcumuzu ifa etmeliydik ama bugün burada ne yazık ki sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddeti konuşuyoruz." ifadelerini kullandı. Her kesimin sağlık hizmetiyle muhatap olduğunu vurgulayan Güvençer, "Ne zaman bir sağlık çalışanı, bir doktorla karşılaşırsak sadece tedavi hizmeti almak için değil, özel ortamlarda da sağlık sorunlarımız akla gelir, dertlerimizi onlara anlatırız ama genellikle onların birer insan olduğunu unuturuz. Sadece dertlerimizi dinledikleri için onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Konu insan sağlığı olunca söylenecek çok şey var. 2014 yılında, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde ne yazık ki tıp sorunlarının içerisinde sağlık çalışanlarına şiddeti konuşuyoruz. Muğla da bu konuda olması gereken yerde değil. Hasta yakınları, hastalar sağlık çalışanlarına şiddet uyguluyorlar, bunun aması yok. 'Ama' ile başlayacak cümlemiz ciddi bir kınamayla, özürle devam etmeli. Şiddetin hiçbir açıklaması ve aması yoktur. Şiddet anlaşılabilir bir şey değildir, olmamalıdır. Olmaması için her türlü tedbiri almamız gerekir." şeklinde konuştu.

Yılın Hekimi seçilen Dr. Serap Türkekul da kendisine takdim edilen ödülü, sahada gece gündüz fedakârca çalışan bütün kadın sağlık çalışanları adına aldığını belirterek, "Çünkü bizler aynı zamanda sağlık çalışanıyız, anneyiz, eşiz. Bir yuvanın temel taşlarından birisiyiz. Bizler çalışırken hastaların sağlığını, hasta çocukların sağlığını yeri geliyor kendi ailemizin, kendi çocuğumuzun önünde tutuyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar